2011-09-26
 20:36:05

Uppdatering utgår pga trötthet.

Återkommer med en uppdatering av helgen och lite foton senare i veckan.

Ha det gott så länge!


2011-09-24
 10:44:50

Var jag vaken för länge igår?Japp, det var jag tröttmössa idag.....

Nu till dagens projekt...Over and out.
See you.


2011-09-23
 10:53:26

Lite merFärgat i lökskal och överfärgat med brännässla och liljekonvaljKrapprotKorchenillRana i växtfärgatRana i växtfärgatMobil av garnrester (växtfärgat)


2011-09-23
 09:24:35

Sååååååå lycklig!!!!!!


"Gamla Bettan rullar igen"

Nu kommer det bli mycket lättare att sätta igång här hemma.


Sol inne, trots regn ute!!!!


2011-09-23
 09:07:59

Arken till postlådan?

Regnet inte bara öser ner....det vräker ner. Glad att jag tog den här semesterdagen.
Ska försöka röja upp lite här hemma, det behövs efter en veckas sjukläger....nåja så illa är det inte. Men jag ska göra ordning rummet nere eftersom kära svärfar kommer idag. (Rummet inte ordninggjort sedan Elza och Joel sist huserade där).

Undrar om vi får fresta svärfar med surströmming imorgon? Vi har inte ätit något av årets strömming. Vi får väl se vad som händer.

Ska väl snart sätta igång operation röjning......Men jag skulle hellre sätta mig och sticka. Har börjat på en ny sjal i växtfärgat garn.Detta garn färgat med röd flugsvamp.


Helt fantastiskt egentligen. Eller hur?


2011-09-22
 23:02:45

Mera garnHittade mera bilder på växtfärgat garn


2011-09-22
 22:53:53

Bildoktorn...

Imorgon bitti ska hon in "gamla Bettan".  Hoppas att allt går som det ska.
Har tagit ledigt imorgon, känns som det är jobbigt att börja jobba en fredag, dessutom kommer käre svärfar imorgon. Han ska hjälpa Ronny lite med bileländet, måste ju fixa bromsarna också innan besiktningen. Dessutom har han däck med som vi fått av min kära svägerska och käre svåger.
Tack Hasse och Carina!!

Datorn dampar sig fortfarande, 2 gånger ikväll, men just nu känns inte det som det viktigaste.

Med en viss tro på morgondagen funderar jag på att krypa ner i den nu så berömda lopplådan. Har ju varit vaken sedan 04.10.God natt allihopa!!


2011-09-22
 14:37:05

Ring ring.....Jag sjunger inte så bra nu för tiden....eller kanske aldrig har gjort.


                               
2011-09-22
 11:05:25

Testpilot. Någon?

http://smartsontestpilot.se/bong/bli-testpilot/
      


2011-09-22
 08:02:31

Väntan....


Uppe tidigt idag (04.10)

Väckte tuppen ;)

Sitter nu och väntar på att telefonen ska ringa.

Får vi in bilen på verkstad idag?

För bil måste man ju ha.

Så ser min dag ut hittills.

       
                                                                             Så kan det vara
2011-09-21
 20:45:00

Behöver jag säga mer.....

BILJÄVEL!!!!!
 
 


Idag ringde Ronny från stan.......
han och Elza tog sig inte hem. Och gissa varför? Som tur är har vi en underbar dotter, som trots att hon jobbat och nyss kommit hem kastade sig i bilen och åkte och hämtade dem. Tack kära Anja♥.

Jag vet inte vad jag ska säga? Vill nog mest grina.....Men vad hjälper det. Man tar sig knappast till och från jobbet på det. Och busslinjen här ute, den är ju obefintligt.
Vad gör vi nu? det är väl den stora frågan. Funderingar som dator får liksom kliva åt sidan.
Det är vid sådana här tillfällen man undrar varför man bor i bygden som Gud glömde.

Någon som har nåt roligt att berätta?
För jag har det inte.


2011-09-21
 09:25:46

Frukost


2011-09-21
 08:29:36

Hittat i en undanstoppad kartong.......BarnhattÅremössa i restgarnMössa i lurvgarnMössaPannbandDörrmattaBarnbasker i lurvgarnBarnmössaBarnmössaSmycke i masurbjörk"Urkultsmössa"Smycke i äppelträStensmyckeSmycke i masurbjörkSmycke i äppelträSmycke i teakArmbandHalsband kort och gottBarnbaskerBarnmössa


2011-09-21
 08:03:40

Det blev inget med det.....Hade tänkt (min ambitioner var) att jobba idag. Men åkte på ett bakslag inatt och nu är tempen envetna 38,7° (med Alvedon i kroppen).
Det var inget annat än att ringa och förlänga en dag till. Är det ingen annan än jag som känner dåligt samvete för att man är sjuk? Undrar om det är min generation eller uppfostran? En kombination av bägge kanske?
Försökte fota termometern......men så bra är inte vår kamera. Det blev bara sudd av allt.

Ska ta det lungt idag och inte försöka flänga runt så mycket idag, så ska det nog ordna sig. Kanske ta och titta på lite jag spelat in på boxen.....det som jag skulle titta på senare och sedan aldrig blev av.

Hörrö ni, ha en bra dag!


2011-09-21
 07:29:11

Brännässla och liljekonvalj

Hittade ett foto på en av mina sjalar (underligt att det bara finns ett foto så många som jag har gjort).Detta garn är färgat i brännässla (det ljusa) och liljekonvalj (det mörka).
2011-09-20
 14:50:40

Tummen ur.....

Det trodde ni inte att jag skulle få va'? Men här kommer ett bildbevis.Gör vågen, dom är på plats. AMEN!

Nu kan jag sysselsätta mig med så trevliga saker som att hänga tvätt och vika tvätt.....

för imorgon....


är det dax igen....


2011-09-20
 12:49:15

När allt kommer omkring.....

Har varit så väldans negativ ett tag nu....
Men det är nog så här jag blir varje år när det blir höst. Inte just hösten i sig kanske, för jag tycker om hösten. Men det här alldeles ibörjan av hösten, då det finns en gnutta, om ack så liten kvar av sommaren. Känns på något sätt som en bit av livet dör, eller snarare somnar. Det vaknar dock igen när det blir vår.
För visst är hösten vacker....Och så blir det ju lite tårar i ögonen igen.......ifjol vid den här tiden hade vi just fått begrava älskade Cleo, men Bono fanns med oss....Älskade gossen.

Känner att jag måste göra något åt min ♥Memory♥ också. Men det får bli senare.

Har pratat med Patrik (http://www.nybergsdata.se), det låter väl inte alltför nattsvart, så den biten ska väl också lösa sig.
Om jag nu bara vann massor av pengar så skulle det bli ännu bättre.Så vem har sagt att inte hösten är vacker? Det gäller bara att släppa taget om sommaren först. ;)

Och som sagt var......95 dagar till julafton....hinner ni med?  
   

Bono♥ och ♥Cleo♥

Saknar er så mycket 

Det här blev ett inlägg om ingenting, men det var trots allt ett försök att vara lite mer positiv.....

                           
2011-09-20
 09:44:23

UtlottningKlart man är med.

http://cinacarina.blogspot.com/2011/09/utlottning.htmlDen som vinner får ett fat (kanske att ställa ett ljus på) och ett lavendelhjärta.2011-09-20
 09:03:15

Beroende.....

           


2011-09-19
 10:26:43

Självömkan....

 


2011-09-18
 22:46:34

Uppdatering av söndagen.....

I vanlig ordning hann jag inte allt. Men en bra bit på väg. Kryddorna jag skördade igår är upphängda (dom som jag la i en tvättbalja). Nu återstår det 6 sorter som ska dit, men det känns överkommligt.Nu börjar det likna något.

Det blev renbäddat, och nästan allt är tvättat. Den torra tvätten är vikt. Det har blivit dammsuget och rena mattor. Man måste ju kunna släppa in folk här utan att sätta på dom skyddskläder. Vi hade nån blandning av stampat jordgolv och heltäckningsmatta av hundhår. Helén, Alexis, Tessan och Jamie kom hit och fikade. Det blev kaffe/te och plommonpaj med vaniljsås. Man skulle kanske ha främmande med jämna mellanrum så kanske man städade lite oftare..... NOT
Känns som det jag gör 5 dagar i veckan 07.00-16.00 inte står högst på prioriteringslistan när man kommer hem.

Ronny har gjort storverk och fått ut gamla tvättmaskinen, spisen och en hel garderob med datorer och annat elände. ;) Det är upphämtning av elskrot till veckan. Allt står nere vi uppfarten nu. 

Blommorna är kvar ute, det hanns inte med, men rödbetorna är inlagda.

Borde egentligen vara ganska nöjd med helgen.....fan bara att febern inte ger med sig.
Har förresten börjat röja i fåtöljen också. Hittade en del kläder som jag inte visste var dom tagit vägen....men där var dom. Ska tilläggas att det är en jätte stor fladdermusfåtölj (Warp zone). Bara den är renplockad så åker den ut, tar ju upp halva sovrummet.
Hittade en kartong med hantverksalster också, får väl se när dom hamnar i bloggen. Det är bara småplock, men ska väl lägga ut det.2011-09-18
 11:53:03

Annalena funderar....

När man ska bädda rent.....Varför kan man inte göra det bästa av 2 världar?Det är ju jätte bra med tryckknappar som håller täcket på plats. Helt enkelt genialiskt.Men varför måste de övre hörnen var igensydda? Det är ju näst intill omöjligt att hålla täcket på plats när man skakar det till rätta.

Jag bara undrar då......


2011-09-18
 10:37:02

Ibland undrar man.....

.....varför man vaknade över huvud taget..... fast det var ju gladiatorspel i sängen redan klockan 06.30......ja vi är Dobermannägare.Men det brukar ju kännas bättre efter kaffe......
så inte idag.Detta hade lika gärna kunnat vara ett foto av mig.....ni vet såna dar va?

Hur som helst så ska jag ta en mugg kaffe och sparka igång. Ska bädda rent i sängen, tvätta, vika tvätt, fortsätta med kryddor, lägga in rödbetor, ta in blommor samt om jag hinner fortsätta nysta upp garnet till sjalarna. Sedan måste jag väl se över strumpgarnsbeståndet, då jag fått flera beställningar igen.

Lägger ut foto på vad familjen serverades för mat igår (själv åt jag bara ris, fortfarande så ont i magen).

KoreansktBulgogiMarinerade vitlöksklyftor med chili, inlagd gurka med cayennepeppar och lök samt tomater i en soyadressing.

Tror att dom blev nöjda och starkt var det. Elza efterfrågade en brandsläckare när hon åt gurkan, och endå hade jag bara tagit halva mängden cayenne som skulle vara i receptet.

Måste bara avsluta med en bild som jag verkligen älskar.Visst är det en underbar bild?

Hoppas kunna återkomma under kvällen med ett foto med alla kryddorna på plats......det är liksom förhoppningen att det ska bli så.

Simma lugnt allihopa!


2011-09-17
 16:44:25

Lite av varje

Har nystat upp en hel del garn eftersom jag fått beställning på växtfärgade yllesjalar. Här ska stickas. Bara jag slutfört sista paret sockar. Hatar att sticka sockar, men jag har kört ett restgarnsrace. I vanlig ordning har jag inte tagit några bilder, bara på det här lilla som är kvar.Nu ser man färgerna mycket bättre. Har plockat ned 16 härvor. Det borde bli 8-10 sjalar, lite beroende på storlek och färg. Återkommer om detta."Åremössa" i restgarnerSmå sockar (så blev dom innan jag gjorde ett eget mönster)Små sockar (efter mitt mönster)Lite större sockarLökkorg i luffarslöjd


2011-09-17
 16:17:36

Första frostnatten.....

......känns så vemodigt. Det har varit markfrost, så det låga frostkänsliga har tagit mest stryk.Squashen ser inte speciellt glad ut.

Annars har jag börjat med kryddorna igen. Vissa saker har blivit jätte bra men andra bara skit. Allt regnande har förstört mycket.Börjar bli lite. Köket fylls av krydddoft som är helt underbar. Men det tar tid. Dels för att det är ett jäkla pillergöra och dels för att jag inte alls är pigg. Har fortfarande feber.
Nog med gnäll om detta nu.
Ronny har tagit sig en grogg eller var det kanske 2 och jag dricker te. Snart dags för en mugg till.Flätade ihop lite lök, mest på kul.Eterneller.Eterneller, risp och gullris.Eftersom dahlian klarat frosten passade jag på att ta in det sista. Njuter hellre av den inne än att jag låter frosten ta den.

(Blunda för alla mina stickgarner i väskor och påsar där i hörnet. Det är faktiskt den renoverade munkstolen det täcker.) ;)
Och ett annat litet (inte att förakta) glädjeämne att den gula orchidén har knopp igen. Jag älskar mina orchidéer. Har fyra stycken, men vill ha fler. I lite andra färger skulle inte vara dumt. Har 2 rosa, 1 champagnefärgad och en gul, den gula är småblommande.

Nu sitter jag och funderar på middagen......har tagit upp älgfilé, men inte bestämt än vad jag tänker göra av den. Men det kommer jag nog på under resten av eftermiddagen.

Det är en fin dag, men temperaturen är bara blygsamma +12°. Det tyder på att denna natt kommer att bli ännu kallare. Bananplantan, fikonet, avocadon och yuccapalmen kanske skulle få komma in......får väl se om det hinns med eller om dom får klara en natt till i kylan.
Har även pelargoner och murgrönor som nog skulle vilja komma in. Men det är det där med tid och framför allt ork som ställer till det. Men jag har räddat lagerbladet i kryddgården och planterat det i en kruka, frostkänsligt, och så har jag planterat om citrongräset och friserat det lite.

Nu ska jag plocka in lite kryddor till.

My new name Last-minute-woman.


2011-09-16
 12:44:25

Bara för det är så sjukt segt....
Tyvärr gick det inte med den med video.


2011-09-16
 12:11:59

Gamla alster

Lite tidigare alster. Hoppas väl att bloggen snart ska prydas av nya också. Har gjort massor av saker som aldrig hamnat på något foto. Ska skärpa mig på den fronten. 

Blästrad vinrankaBroderad duk och tändsticksaskar i linne med styvmorsviol (vår landskapsblomma)Broderade linnedukar (mönster efter gammalt strumpeband)Bukett av lingon och mattlummerMunkstol i ek, som före renoveringen bara bestod av pinnarGräskronorGräskronorGräskronorMålad korg för handskar eller såMålad korg för handskar eller såRonnys verk till vänster, mitt till högerRonnys verk till vänster, mitt till högerMin första knivMin andra knivRonnys första knivRonnys andra knivMålad korg med lingon och eternellbuketterMålad korg med lingon och eternellbuketterKorg med rönnbär, målad i äggoljetemperaKorg med rönnbär, målad i äggoljetemperaKrans gjord av lönnnäsorKrans gjord av hemodlade kryddorRonnys skrin med intarsia och sinkade hörnMitt skrin med sinkade hörn, blå bets och guldschablonHar både vävt duken, knåpat ihop sked och smörknivar samt målat lingon"Mitt Africa"Ronnys "Hjärnsläpp"Teckning i akryl, som sedan hamnade både på en postlåda och på Hemslöjdens "gatupratare"Tröja "Midnattssol", växtfärgad.Tröja "Midvinternatt", växtfärgadTröja "Norrsken", växtfärgadTröja "Sarek", växtfärgadTrja "Urskog", växtfärgadTröja "Vintegatan", växtfärgadTröja "Älvdalen", växtfärgadTröja "Polka-blå", akryl

Tyvärr har jag tagit på bara en bråkdel av alla tröjor jag gjort. Även annat hantverk i massor saknas. Ska bli bättre på det nu.VäxtfärgatVäxtfärgatVäxtfärgat


2011-09-16
 11:15:48

SjuklägerHar mått bättre.....det erkänner jag villigt.
Var till Allmottagningen/kirurg igår för att prata med läkare och narkos inför min Hallux Valgus-operation. Kommer inte att få sova under ingreppet.....vilket känns lite scary.....
Hur som helst, tillbaka till jobbet. Efter ett tag fick jag frossa, huvudvärk och vansinnigt ont i magen och tillslut ont i hela kroppen. Genomförde dock min dag och tänkte om jag tar 2 Alvedon Forte och kryper ner, så är det nog bättre imorgon. Sagt och gjort. Jag kröp alltså i säng kl. 17.30 igår.
Vaknade inatt med frossa, kollade tempen, 38,9° trots Alvedon. Lika illa idag, även om tempen idag ligger på 38,5°, men det är med mängder av Alvedon i kroppen.
Har varken tid eller lust med detta, framför allt inte tid.

Som en "extra bonus" håller datorn på att krascha. Har kontaktat en Data-kille, så vi får väl se om han ringer upp. Utan dator funkar ju inte livet.....eller hur?Så nu är det stillestånd med allt.
Tänkte ändå lägga ut några bilder från i tisdags (då jag fortfarande stod på benen.)Så här tomt blir det när man tagit ner alla kryddor. Chilin och lagerbladet är nytt för i år.....och här är det alldeles tomt.Lite mynta, basilika och 2 rosor har nu kommit upp.Och här har vi dillkronor, krusmynta och koriander. Det är ett jäkla pillergöra att få till det.Chilin och paprikan har fått komma in, då det är för kallt för den nu även i växthuset.Basilikan blev inte så bra i år. Det har varit för fuktigt.Sommarens sista rosor kunde man ju inte lämna kvar ute....Lite squash, Tiger Cross heter denna.Och snart är väl säsongen i växthuset också över. Hatar tanken att behöva köpa importerade tomater och gurka.Och så blev det ju lite saft....

Det om detta.


2011-09-14
 08:55:38

Var kommer allt regn ifrån?

Klockan är bara 08.25. Trots regnet så har jag en hel dag att bara stöka här hemma. Sådant som städning får vara till vi har höstat in allt ute.

Älgköttet var jätte fint och sedan lördag ligger det paketerat i frysen. Vi hade 2 stycken som var mäkta intresserade, varav den ena fastnade på bild...Skördade nästan alla Dahlior också i helgen, för nu börjar frostnätterna närma sig.Visst är dom vackra?

Annars var vi till Härnösand igår och grattade Henry, min älskade styvfar som fyllde 70 år. Det var jätte roligt att träffa släkt och vänner.

Och så måste jag ju naturligtvis lägga in lite foton från Norrstig.Den rosa näckrosen har inte givit upp ännu.Så inte heller den vitaRöd purpurhatt och KrusmyntaVästeråsgurkorVindruvorna har börjat mogna. Dom är så goda.TomaterSommarens sista gurka kanske och Basilika.PelargonLyktan på bron (som dom fått av oss en gång i tiden).


Och så vägen hem.....

              


Det blir nog inget kräftfiske iår.....vattenflödet alldeles för högt. Det är ju ledsamt när man samlat dillkronor som en iller.
Så här ser det ut mu och det är endå inte den högsta nivån.
2011-09-13
 09:06:53

Semester och regn....

Har faktiiiiiiiskt blixtrat till redan. Diskat (massor), tagit reda på den kokta rimmade fläskläggen, både det vi ska äta med potatismos eller rotmos och så har jag gjort en liten sylta. Det feta och brosket har jag rensat ur åt hundarna.

  

Kvar på schemat innan Härnösandsresan.....

1. Packa med alla kasserade jeans till mamma.

2. Diska ur en zinkbalja som ska med till mamma.

3. Älgkött som mamma ska köpa.

4. Gullris ska med.

5. En "pryttel" till symaskinen som ska med.....men tyvärr inte går att få bort, så det får vara tills jag har råd att serva maskinen......"gamla Bettan".

6. Hink skulle jag visst också ha med.

Vi ska alltså till Härnösand, för Henry (vår älskade styvfar) fyller 70 år.

Har semester imorgon också. Då blir det ytterligare projekt här hemma. Måste skynda på med allt eftersom det verkar som fotoperationen är i faggorna. Ska träffa läkare på torsdag.

Annars rullar det väl på som vanligt. Inga stora glädjeämnen, men heller ingen katastrofer i nuläget. Känns lite allmänt småtungt.

På återseende.2011-09-10
 14:29:44

Ibland överraskar man till och med sig själv......

Har blixtrat till lite. Alla ärtor och bönor skördade och upprivet, löken skördad, Fuchsian intagen och tvättmaskin startad.

                    

Nu ska jag plocka en stor bukett Dahlior. Vet inte om jag ska börja med kryddorna eller nåt annat. Vill inte dra igång för stora projekt innan vi vet när vi ska hämta köttet.
Alltså sitter det fast lite. Börja med köttbullarna? Steka strömming? Kryddor?

Hittade ett ganska precis ett år gammalt foto som jag bara måste ha med.Känns så länge sedan.........2011-09-10
 11:04:12

Den där Ghosty......

Jag hade planterat en hasselbuske...... Den har inte så många grenar kvar.......och rötterna har tappat markkontakt....Tror inte att jag får så mycket nötter.....annat än nöten som gnager på den.....Får väl göra ett nytt försök nästa år.....;)

Annars är hon ganska mycket pappas flicka nu.Ravenclaw's Ghosty Ginza

Det är höst ute. Pelargoniernas blad har ändrat färg......dom vill kanske komma in?


2011-09-10
 08:21:28

I väntan på älgköttet....

Blev lite tidigare än beräknat för uppstigning idag (men det blev också tidigare sänggående än beräknat igår). Var så trött igår att det blev mat, glo på TV (Finnkampen) och så sängen. Tänkte läsa en stund, men det blev ca en sida bara.
Nåja, efter morgonens gladiatorspel i sängen, så var det väl inget annat att göra än att kliva upp. Skaderisken var för stor för att ens tänka på att ligga kvar. Vi är som sagt var lyckliga ägare till en Krokodil/huggorm (iller, varg och haj finns nog också med) i päls.......

Blir lite omkastning i dagsschemat. Vi ska hämta 30 kg älgkött idag, och det måste ju ta redas på. (Undrar om man kan bygga ut frysboxen?)

Antar att hämtningen av köttet blir på eftermiddagen, så lite borde ju hinnas med ändå. Ska dricka lite mer kaffe, på med kläder och starta tvättmaskinen (obligatoriskt på lördagar). Sedan är det väl bönor och kryddor som är det mest akuta. Blir ingen kräftfiske den här helgen heller, då vattennivån fortfarande är alldeles för hög....det kanske inte alls blir nåt i år.
Så ska jag steka strömming och göra köttbullar. Så ett måste, koka lingonsylt och svartvinbärssaft. Behöver all plats i frysen jag kan få.

"Tanteriet" får vänta ytterligare en stund. Ha det gott alla.


2011-09-08
 20:30:21

Men nu är det i alla fall torsdag.....

Dödens trött. Kan inte fatta varför jag är så trött på dagarna och sover så förbaskat dåligt på nätterna. En jäkligt dålig vana jag fått.....

Tog ledigt från 15.00 idag.....min första tanke var hem och sova, men efter maten som bestod av ugnstekt fisk med räksås, potatis och fänkålssallad, så hade jag en liten förhoppning om att jag skulle få in bönorna åtminstone....men då kom det, det förbannade regnet.
Snart är det väl dags att bygga......     

Liten sång till.....nåja det följde med 2 andra också.....lite roligt med musik man växte upp med. Och med det vill jag ha sagt att det ösregnar ute och har gjort i flera dagar.

Det där med "tantkulturen" får jag utveckla i helgen. Skrev ju tidigare i bloggen att jag skulle ta upp det ämnet, men som sagt var det kommer. Är alldeles för trött nu.

Ha det gott vänner.


2011-09-07
 21:07:50

Onsdag....inte torsdag

Var mer eller medvetslös imorse. Hade kunnat gjort nästan vad som helst för att få sova. Raglade upp med kaffemuggen i handen och kudden som satt fast på kinden. Intalade mig att det var ju torsdag, bara 2 dagar kvar att jobba. Smärtsamt blev uppvaknandet under förmiddagen när jag insåg att det bara var onsdag. Behöver jag utveckla mer hur denna dag sen förflöt?

Väl hemma. Lagade mat och kokade lever åt hundarna. Funderade på om jag skulle tvinga kroppen att göra något ute. Men jag behövde inte fundera länge på det eftersom himlens portar öppnade sig och så var allt utejobb bordlagt.

Tittade en stund på TV. Fick höra om flygolyckan i Ryssland och att den svenske målvakten Stefan Liv var en av de omkomna. Tragiskt. Och tänk på hans familj.R.I.P Stefan

Kändes som det räcker för idag......


2011-09-05
 20:32:27

Älskade Ghosty GinzaÄr bara så glad och lycklig. Nu är det bara resten kvar.....

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2010-09-24 Karlstam Lena öga ua
2011-08-22 Sollefteå Vet.stn. HD grad B
2011-08-22 Sollefteå Vet.stn. ED ua (0)

2011-09-04
 13:01:39

Söndagsaktivitet

Har egentligen inte tid att sitta här nu......men jag intalar mig att jag behöver lite "egentid". Så jag uppdaterar lite nu, innan jag drar igång med alla projekt.

    

Så här såg det ut i växthuset, men nu är alla gurkor inne och ska snart hamna inlagda i burkar. Har även tagit in de tomater som var mogna. Men det kommer att bli en hel del till.
Man anar nu att hösten är på gång.

  

Paprika får vara ett tag till och chilin. Fast det är inte så mycket chili kvar eftersom vi äter eftersom.

 

Följetången kryddgården har vi ju också.....men vi får väl se vad tiden räcker till.

Ute och inne också för den delen, kommer hösten med stormsteg. Det känns lika vemodigt varje gång, precis som en del av livsandan dör....eller somnar kanske, för det brukar ju återvända till våren.Förmodligen sista skörden för i år. Här våra lila bönor.KärleksörtTistel redo för hösten.Gullris, förgyller verkligen inledningen på hösten.Några svampar på gräsmattan.Fuchsian har inte givit upp riktigt ännu, men en frostnatt så.Fjärilslavendel.FänkålKvanne ("Lapprabarber")


6-månaders jubileum
2011-09-03
 17:18:05

Eftermiddag, en helt vanlig lördag.

Åkte ut en tur med mamma och Henry i skogen. Lite knappt om tid, bara dryga timmen. Men fick ihop lite lingon i alla fall. Så nån burk blir det allt. Kan inte tänka mig att behöva äta köpt lingonsylt, som består av äpplen, röda vinbär och ca 4 lingon per burk.Och nu ska tilläggas....jag plockar för hand. (Fast ska jag vara ärliga så klarar jag inte av att plocka med bärplockare.....fastnar i allt.)

Hem, bytte kläder och plockade en bukett Dahlior (snart tar väl frosten dom.)Och detta är efter jag plockat en bukett.

Så iväg och firade Zeke. God plockmat och goda tårtor. Glömde naturligtvis kameran hemma. Får väl hoppas att det togs foton ändå som man kan tigga.

Hemma igen. Ner med tvätten innan regnet kommer. Det är mycket regntunga skyar. Blev inget kräftfiske idag. Får väl se om orken räcker till något annat.
Ska snart göra en fisk- och skaldjurssoppa. Beställt av Elza. Hon och Joel firar 6-månadersjubileum och ska ha en kärleksmiddag. Bilder av detta kommer senare.

Har fotat lite mer men lägger ut det senare. Nu ska jag byta kläder och sedan kasta mig in i köket.

På "återskrivande"2011-09-03
 10:02:44

Lördagmorgon

Solen skiner, men det är ganska svalt ute, bara +13,1°.
Har just hängt ut tvätten och satt igång nytt. Passade på att röja några saker bredvid bron när jag ändå passerade. Ni sitter jag och väntar på att mamma och Henry ska komma. Vi tänkte ruscha ut i skogen och se om det finns några lingon innan vi åker hem till Zeke.
Dagen i övrigt är en öppen historia, men jag kan säga att det är inte brist på sysselsättning.Återkommer.


2011-09-02
 21:25:45

Funderar....

"Jag funderar ibland på hur vi människor behandlar oss själva, vilket värde vi sätter på vår kropp och vår hälsa.
Förvånansvärt många sätter sig själva ganska långt bak på prioriteringslistan…
Först kommer barnen, sedan maken, jobbet, städning, tvätt, och allt möjligt annat innan vi till sist ska ge oss själva lite tid. Allt som oftast så finns inte den tiden kvar och vi står där och blev utan igen."
Har inte kunnat sagt det bättre själv. Det finns aldrig någon tid kvar. Som idag, då jag delar mitt bloggande med matlagning, tvättstuga och vikning av tvätt. Jag blir bara bitter när jag hör ordet egentid.
Denna vecka har varit djävulsk, och jag hoppas att jag slipper uppleva dess like igen.
Bara tvätten är klar ska jag hänga den och sätta igång en ny omgång. Sedan blir det sängen. Jobbar så in i helvete nu att när jag kommer hem är det det nödvändigaste som blir gjort och sedan stupar jag i säng. Även helgen nu är inbokat till sista sekund och så är det bara att glatt infinna sig på jobbet igen.
Detta är inte ett liv, utan en tillvaro....en riktigt obehaglig.

Hade tänkt utveckla en liten teori om "tantkulten" som blivit så inne, men jag är för trött att fundera ikväll, och nästa kväll och nästa.......

Nu tvättstugan och sedan sängen. Där kan jag ligga och vara en riktig "Bitterfitta".För övrigt så är jag på strålande humör idag, märks det? :)


2011-09-01
 21:32:21

Flyter trots allt.....Trodde ett tag att jag skulle drukna i skit.....men jag flyter.
Har efter mycket bråkande fått min astma medicin, något mindre tjafs på jobbet, benat ut veckan med extra jobb (bara en dag kvar), samt fått respons av min chef för en hel del saker. Det kommer att ordna sig med min förstörda saker + en del annat.
Dock infann sig inte sömnen i natt heller, men hoppas ju att nu när en del löst sig att det också ska gå att sova lite bättre.

Kom sent hem idag, då jag väntade in Ronny som var i Härnösand på informationsträff. Elza och jag grisade oss och åt ute, vardagslyx. Köpte med en kebab till gubben också, som inte fått något att äta. Den slank ner lätt tror jag.

 + =

Åtminstone hoppas jag det. Bara en så'n sak som att jag fortfarande är uppe.....men funderar på att krypa ner och läsa lite.
Bara 8,4° ute. Hoppas att det inte blir frost. I helgen ska jag ta reda på gurkorna och skörda kryddor. Och det vore ju förargligt att liksom snubbla på mållinjen.
Joel kommer imorgon och på lördag ska vi på kalas till Zekegubben. Har köpt present idag. Ronny ska fiska kräftor och jag ska stöka hemma.

Nu ska jag krypa ner i den berömda lopplådan och läsa.

Detta är vad jag läser. För er så inte vet det så läser jag allt jag kan hitta om Andra Världskriget. Ett något udda intresse kan tyckas.......

Men so what.