2020-12-31
 21:09:00

Nyårstafton 2020

 
Året som gått har väl varit ganska mörkt.
 
Så därför tänkte jag försöka fokusera på de saker som inte varit så mörka.
 
Idag är det 27 år sedan gubben och jag förlovade oss. 
Det är tre år sedan Rexen kom till oss. Älskade killen. I år gjorde Rex också MH, med mycket bra resultat. Han var så duktig att jag grät. Den gossen.
 
Cancern i urinblåsan upptäcktes fort av urulogen i Sundsvall, efter att Hälsocentralen bara skickade hem mig för att äta C-vitamin och konstaterade att det inte var urinvägsinfektion. (Detta var innan pandemin, så deras miss berodde inte på det). Allt gick fort och bra, även om de sista kontrollerna inte är gjorda.
 
Hade höga förväntningar på traumabehandlingen och den visade sig vara ännu bättre. Har varit både jobbigt och stärkande. Skönt att ventilera alla motgångar. Både de jag inte kunnat påverka, men även fel beslut som jag själv tagit i livet. Trots allt detta har jag börjat kunna gå vidare och insett att jag har rätt att finnas till. Även om livet inte går i repris, så får man göra det bästa man kan av det som återstår. Det kan ta slut fort.
 
Jag har mitt jobb kvar. Många har förlorat sitt pga pandemin. Jag har lite drygt 2 år kvar till pensionen. Och då är skuldsaneringen också färdig. Har dock inte kommit så långt i min rehabilitering att jag blickar för långt fram. 
Vi har hittills klarat oss undan Coronan. Har dock en del ångest över den, då man är ganska utsatt som butikspersonal.
Mellandottern med familj har haft det, men de klarade sig ganska bra. Äldsta dottern jobbar ju i frontlinjen, så hon är ju extra utsatt. Jag vet att familjen varit förkylda, men vet inte om det var Corona. Försöker hålla mig uppdaterad. Yngsta dottern med sambo har klarat sig hittills.
Även bonusbarnen med familjer har varit lite förkylda.
 
 Nu ska vi äta kräftor (flodkräftor) och räkor. Sedan blir skåla i Pommac. Jag är ju helnykterist sedan många år. Ett av det bästa beslut jag tagit. Alkohol var som ryskt roulette för mig. Nu har jag varit helnykter så pass länge att jag glömt hur det är att vara bakis. Skön känsla.
Nu vill jag önska er en riktigt gott slut på det här året. Och må nästa år bli ett mycket bättre.
 

2020-12-29
 17:40:00

Årets första inlägg

Ja, det här blir årets första och förmodligen det enda inlägget.
Det har ju varit en mycket annorlunda år.
Började ju traumabehandlingen förra hösten. Måste säga att den hjälpt mig mycket. Gått igenom allt från barndom till nu. Det har varit jobbigt, men läkande. Lärt mig att acceptera händelser, både de jag kunnat påverka och de jag inte kunde påverka. Livet går inte i repris, så på så sätt får man inte en andra chans, utan förhålla sig till det som varit. Det som har varit tuffast är att acceptera att jag skulle ha gjort vissa andra val, men även behandlingen jag utsattes för på jobbet. Det var väl det som slutligen bröt ned mig.
Jag är väldigt förändrad i hur jag görhåller mig till andra människor. Jag har svårt att bli arg, blir ledsen istället. Målet är väl att jag ska kunna säga ifrån lite bättre. Jag undviker konflikter. Vill inte ta ställning för eller emot. Startar heller inga. Jag tiger för att inte bli indragen i något bråk. Passar på att gråta när ingen ser. Försöker leva ett så lugnt och tillbakadraget liv som jag bara kan. Vill inte såra någon.
När det kommer till politik har jag då min starka övertygelse, men accepterar att alla inte tycker som jag. Men min blogg är väl inte direkt ett forum där det blir så mycket politik. men....
 
I januari fick jag min cancerdiagnos för tredje gången i urinblåsan. Opererades i februari. Det gick bra. Var på 3-månaderskontroll i början av juni och det såg också bra ut. Skulle på 6-månaderskontroll i början av december, men allt som inte är akut är uppskjutet på obestämd tid pga Covid-pandemin. Blandade känslor där. Glad att inte behöva besöka sjukhuset, men en viss oro har jag, då jag har börjat kissa blod igen.
 
 
Så kom julen, som även den blev annorlunda. Nu har jag några dagars semester, så man kan hålla sig för sig själv. 
Trodde det skulle bli några foton till, men datorn tyckte det var nog.
Idag är det 10 år sedan vi förlorade Bono. Tänker på honom.
Nu ska jag bli lite bättre att uppdatera.