2010-09-30
 10:49:45

Urtrist-tidsbrist.....

Elsa kan verkligen få en sten att hoppa.....och allt är mitt fel.
Så nu vet ni det gott folk, om tiden inte räcker till så är det mitt fel.
That's it.


2010-09-29
 21:26:30

Tycker så mycket om denna.....Blir min go'nattsång
2010-09-29
 11:26:21

Man måste gilla läget


2010-09-29
 11:05:37

Försöker samla ihop mig.....


Det är bara att gilla läget. Idag MÅSTE jag göra all den där "måste-tiden" som ligger efter. Börjar jobba på fredag. Känns lite surt att jag inte kunde få fredagen också, för då har jag haft ytterligare 3 dagar. Men icke. Bryt ihop och gå vidare. Jag ger mig den på att om jag hade visat upp mitt ben hade jag blivit sjukskriven....

Hade en fruktansvärd morgon i alla fall. Elsa ska ut och paddla........hon skulle ha regnkläder, stövlar, varma kläder, kängor, mössa, vantar, ryggsäck, tallrik, bestick, mugg och kniv.......kan ni tänka er det att packa det kl.05.00 på morgonen, tillsammans med en halvt rabiat tonåring, som hatar allt och alla och har en planering som är lika med noll?
Tror att jag vibrerade minst en timme efter att hon åkt iväg... Livet är bara så gott...NOT.

Jag måste nog sätta ihop en liten jobblista nu och börja sortera vad som MÅSTE GÖRAS och måste göras..... prioritering tror jag det kallas. Det är bara att något som heter inspiration saknas totalt.

Man måste gilla läget.....lalalala
2010-09-28
 18:37:54

Nya höstbilderDimma på älvenDimma på älvenHöstsol över älvenKonstigt vitt trräd vid älvenSkogen i höstskrudBlå himmel. älven och månenNipor i höstskrudMen komposten blommarBlommande kompostHöstrudbeckian däremot börjar ge uppMen maskrosorna har inte gett uppRabarberna har gjort sitt för i år.Och inte blev det mycket ätit av den heller.Mina kära stenar.Har jag sagt att jag älskar stenar....Mina kära stenar.Kan i alla fall glädjas åt att ännu en orkidé blommar nu.OrkidéOrkidéerSyns man inte så finns man inte.....eller
2010-09-28
 17:53:38

Missbruk av ledig tid......

                                              
Bloggandet har legat nere ett tag igen. Orsak apati.... Känner mig bara så trött på mig själv, som ingenting orkar och ingenting kan.

Fredag var vi som sagt till Sundsvall och ögonlyste Spöket. Det var Ua, och vi fick jätte mycket beröm för lilla Spöket som uppförde sig exemplariskt. Vetrinären sa att om vi inte hade bott så lång borta så skulle hon bett att få låna henne för alla examensprov i ögonlysning. Gissa om vi var stolta......något då.
Sedan var det gatlopp i Birsta. Först Donken och lite mat i magen sedan H&M, Cubus, Åhléns, Gina Tricot och några andra affärer för att leta efter leopardmönstrade vantar åt Elsa, men nada. Vi köpte dock ett par tights i leopard åt henne och strumpor. Så köpte vi 2 sorters körsbärste och kaffe med Amarettosmak. Och slutligen några fina öl. Så flyttade vi bilen och in på Jula för att köpa ficklampor. Det blev en hel del annat också, bla ett blinkhalsband åt Spöket, några tennisbollar, lite andra hundsaker och strumpor. Nästa anhalt Ica Maxi, som var en stor besvikelse, då mycket var mycket dyrare än hemma.
Helt slut och då menar jag verkligen slut. Satte oss i bilen och åkte hemöver, i ösregn (ösregnat hade det i övrigt gjort hela dagen). Kom under resans gång på att vi glömt att handla en del, så det blev in i Långsele också. Hemma vid 19.00-tiden för att stöka ihop lite mat, som blev en sallad med grillade musslor och grillade tigerräkor. Mätt och trött, bara inse att det var för sent att ta några stygn. Bara sova, sova, sova.

Lördag då. Skjutsade Elsa till La Stada, då hon skulle ta bussen till Kramfors. Handlade lite och så hem till Anja för stygnborttagning. Vi hade sån tur att vi blev bjudna på en underbar köttfärspaj och pannacotta. Tack Anja, den satt verkligen som en fläskläpp.
Väl hemma igen tog vi en öl och tänkte bara slappa, men då fick vi främmande av Jonas som skulle lämna igen lite saker han hade lånat för sitt bryggeriarbete. Bjöd på fika och skickade med en del saker som han kunde behöva. När jag var ner i källaren för att hämta några burkar lyckades jag slå i benet i nåt, så jag fick ett djupt jack och ett blåmärke som en handflata. Very nice....NOT. Det hör till saken att vi saknar lyse i källaren, så det är kolsvart där. Det brukar funka bra om man trevar sig fram efter väggen, men tydligen så stod det saker där som inte stått där förut, så aj, aj, aj.
När Jonas åkt tänkte vi äta lite krabba som vi köpt på Ica-Maxi, men den var oätlig. Smakade fy fan, så vi slängde den. Det fick bli några släta öl istället. Var dock så trötta att vi gick och la oss före klockan 24.00.

Söndag, inte så mycket. Elsa skulle hämtas i stan på kvällen. Glodde på TV, tvättade och lagade mat. Tänkte på vad jag hade hört på TV4-morgon dagen före, därav rubriken. Det var en läkare som pratade om stress och ledig tid. Han sa att det var viktigt att man delade in den lediga tiden i två delar "måste-göra-tid" och "bara-vara-tid". Tror att det är därför jag mår så dåligt nu. Det har blivit för mycket "bara-vara-tid", mycket pga sjukskrivningen men också att jag inte kommer mig för att göra något. Det känns bara så motigt. Och bara tanken på att gå tillbaka till jobbet för mig att vilja kräkas. Och alla "måste-göra-tid" gör sig ständigt påmind.....

Måndag, till stan. Ungdomsmottagningen med Elsa och begravningsbyrån för att anmäla att jag skulle komma på Evas begravning samt betala till barncancerfonden. Sedan hem. Bäddade rent och plockade lite. Bara så trött. Tänkte på allt jag inte fått gjort idag heller.

Så till dagens projekt. Var till Danne med lite saker han skulle ha med sig till Härnösand. Hade kameran med mig för att knäppa lite höstbilder, men av den varan blev det inte mycket, då batteriet i kameran var så gott som slut igen. Blev ett par bilder, thats it.
Hemma fick vi i alla fall upp potatisen, och jag är glad att vi inte hade räknat med att leva på det....oj oj oj. Det var om möjligt mindre än det vi satte. Fick även upp dahliaknölarna, löken och bort med squashplantorna. En liten bit på väg. Nu är det bara resten kvar.... Men fortfarande mycket "måste-tid" som pockar på....


2010-09-23
 13:56:39

Höstdagjämning.....nu är det verkligen höstLjusblå himmel eller inte? Detta var vad som mötte mig när jag gick ut. Kan väl inte annnat än säga att hösten varit väldigt fin, om man bortser från det myckna regnandet som pågått till och från dom sista veckorna. Har inte skördat kryddorna ännu, då det är alldeles för blött och det verkar inte vilja torka upp heller, så jag får nog ägna mig åt en ny strategi, skörda kryddor i regn.Fast visst finns det blå himmel också. Tyvärr så mår jag ännu inte så bra att jag har varit ute och njutit av den. Det måste väl ge med sig snart. Jag var uppe och spydde i natt också och känner mig halvdizzy.Och solen tittade fram ett tag, även om dt inte var så långvarigt.Och träden har sedan länge intagit en gulaktig nyans.Otroligt mycket äpplen i år, mycket mer än man kan ta reda på.Och korallkornellen börjar få höstfärg.Men solrosorna håller ut ett tag till.Och grannens målla.Detta var vad Ghosty och jag har sett under förmiddagens promenader ute idag.


Annars så var Evas dödsannons i tidningen idag. Det blir begravning nästa fredag, den 1/10 kl. 14.00. Precis den dagen jag börjar jobba igen om fingret har läkt. Har tagit ledigt för säkerhetsskull efter som jag tänkte gå på begravningen.
Ikväll är det föräldramöte på GB-skolan. Får väl se om jag orkar gå eller om jag blir hemma med dogsen. Inte så vidare käckt om man måste gå ut och kräkas under mötet. Och det beror ju på om Ronny orkar gå. Han är hemma från jobbet idag, inte pigg han heller. Elsa har också var sjuk, men gick i skolan idag, så det har varit någon typ av sjukläger här hemma.

Imorgon bär det av till Sundsvall för ögonlysning av Ghosty. Lär väl bli lite shopping också, om Elsa får som hon vill. Men det får väl morgondagen utvisa.I skrivande stund leker Ghosty och Bono. Det hör inte till vanligheterna. Men så roligt det är att titta på dem. Önskar dock att han kunde säga ifrån lite mer åt henne.

Nu ska jag koka lite te. Känns som om det skulle var gott nu.
2010-09-22
 20:16:51

Det har varit en märklig vecka på flera sätt........I söndags fick vi besked om att en bekant, faktiskt mer än bekant hastigt avlidit i hemmet. Det var som allt stannade. hon var bara ett par år äldre än mig. Känns kusligt och overkligt. Och jag tänker på alla anhöriga. Tänk vad lite man vet.
Som i ett töcken var vi ändå iväg och gjorde vår medborgeliga plikt. Fick besök av Tessan, Jamie, Heléne och Izabell också. Var även hem till Anja, Danne och Zeke. Fick en helt gudomlig äppelkaka och fingret omlagt. Så skönt med en dotter som är operationssköterska. Tack Anja.

Måndag var en liten låg dag igen. Det som jag trodde var magsjuka kom tillbaka. Genomled dock dagen och lyckades göra en stor gryta sjömansbiff.

Tisdag, hängig hela dagen. Mycket tidig kväll. Mådde jätte dåligt, ont i huvudet, yrsel och illamående. Nu börjar jag också inse att det är nog ingen magsjuka, utan något elakt virus. Har hört så många nu som är dåliga.

Onsdag, spydde imorse. Nu är jag definitivt säker på att det inte är magsjuka. Väldigt yr och ont i huvudet. Det går liksom lite i vågor. Ronny kom hem tidigare idag, så då kunde jag lägga mig och vila ett tag. Och nu mår jag faktiskt lite bättre även om jag är trött.

Hoppas att det blir lite bättre väder snart. Finns faktiskt en hel del att göra ute, och snart ska man ju tillbaka in i arbetslivet......VILKET SKÄMT!!Fast man blir ju ganska glad när gubben kommer hem med kantareller....Nu är det höst, trattkantareller

Och så har man ju en blommande orkidé att gläjas överNyplockade äpplenTrött GhostyTrött BonoTrött Lennart
2010-09-18
 22:36:04

Nära-döden-upplevelse.....


Har haft en megamagsjuka, typ vinterkräk. Den bröt ut på torsdagnatt och jag är ännu inte helt återställd. Fredagen är som i ett töcken. Trodde inte jag skulle leva tills Ronny kom hem.
.....men allt som inte tar kål på en stärker väl en.......även om det inte känns så ännu. Lever på blåbärssoppa och mineralvatten.
Hoppas morgondagen blir bättre.
2010-09-16
 08:38:00

Höst ute, höst inne.....

Frost i natt. Trots att solen tittar fram är det fortfarande vitt i gräset. Och frågan är, hur ska jag kunna slutföra ute med fingret i ett paket? Så länge Ronny måste både göra sitt jobb och mitt jobb och dessutom ha så ont som han har blir inte ens klorna på hundarna klippta. Nu känns det verkligen tungt.
Har varit nere och satt igång tvättmaskinen och släpat upp tvätten som var torr.....men det luktar inte gott när det hänger i källaren. Vek undan den i alla fall.
Ghosty sover, och när hon vaknar ska vi ut och hoppas att vi slipper vår översociale granne. Har inte så mycket till inspiration just nu, så störning från nämnda granne är det jag behöver minst just nu. Känner mig som en fånge i mitt eget hus.
Kokade en burk körsbärssylt igår....lyckades till och med kärna ur kösbären med en hand. Undrar om jag kan sila upp saft också?När kommer inspirationen åter.......Är det nån som har sett den......och mina tights?
2010-09-15
 07:16:46

Onsdagmorgon, efter en sömnlös natt.....Har haft jätte ont i natt och frossa. Frös, svettades, frös svettades.......
Känns i alla fall inte som en bra uppladning för denna dag. Ska väl ändå samla ihop mig och klä på mig. Har varit ute och rastat Ghosty i bara nattlinnet......kan tala om att det var bäde blött och kallt. Ghosty och andra sidan är (om möjligt) ännu vildare idag. Men hon har säkert en massa överskottsenergi idag, då det regnade så mycket igår att aktiviteten hade en ganska låg nivå. Bandaget på fingret är ju så pass stort att jag inte kan ha några handskar och det är inte så käckt att gå med handen i en plastpåse hela tiden. Blir varmt och fuktigt. Och när det blir fuktigt får jag ont. Känns frustrerande, med ett handikapp.....
Och hur ska Ronny orka. Vet att han har så ont i nacken och höften, och absolut inte ska städa. Mår jätte dåligt över att jag måste vara hemma, när jag ser hur han sliter. Vad är det för jävla skitjobb vi har, när man ska behöva må så här?

En sak är då säkert. Nu ska jag på allvar börja leta efter ett annat jobb åt oss bägge.


2010-09-14
 19:25:43

Stackars Ronny som måste jobba för mig....Kommentarer egentligen överflödiga.....
2010-09-14
 12:08:28

Mellanläge

Känner mig trött och lite uppgiven idag. Tycker synd om Ronny som åter igen får dra det tunga lasset när jag är sjukskriven. Hoppas verkligen att läkningen går fort och att jag kan komma tillbaka och lösa av Ronny.
Sedan känns det som Ronny och jag på allvar ska hitta något annat att göra. Det här funkar bara inte. Vi kommer att vara helt utslitna kroppsligt den dagen vi går i pension.

Hade tänkt hålla på en del ute idag, men det tar bara stopp. Så det får bli en sån här mellandag. Tror att Dexofenet spökar lite fortfarande. Jag blir ju så baskade ledsen av det. Känns så hopplöst nu. Och hur ska Ronny orka?

Lägger ut bilderna från söndagens oväder i alla fall....

Nästan så att man trodde att Domedagen var nära......
2010-09-12
 23:57:03

Klockan är för länge sedan läggdags.....

Under kvällen kom det ett megaåskväder från ingenstans. Vips var det bara rakt över oss och sedan började det dessutom hagla. Var tvungen att stänga ner datorn just som jag skulle uppdatera bloggen. Och nu kan man ju fundera med vad, eftersom det inte har hänt så mycket idag. Har mest varit trött hela dagen. Tror aldrig jag vaknat riktigt det här dygnet, så det ska nog inte bli några större sömnproblem i natt.
Har tagit lite bilder av den dramatiska himlen när ovädret drog in, men dom är kvar i kameran så det får jag fixa imorgon eller så.

Nu ska jag hoppa i lopplådan....om det finns någon plats åt mig också vill säga.

Natti natti everyhopa

                                      

2010-09-11
 22:26:17

Lördagkväll

Hur kan ett par tights bara försvinna? Tänkte skriva att dom kanske fått ben.......men vad fasen det har dom ju, men att dom bara kunde gå och gömma sig, det visste jag inte. Men nu vet jag, efter att ha letat på alla tänlbara och otänkbara ställen. Dom är bara borta.

Lilla Ghosty (som inte är så liten längre) har börjat byta tänder, och jag vet inte om det är av ondo eller av godo... Vi har haft 3 hemska dygn här med hunddiarreer och kräkningar. Nerskitna hundburar och hundrum, nerspydd säng och soffa. Tvättmaskinen har gått nonstop sedan i onsdags.....men nu är det äntligen över. Det var Bono och Ghosty som var drabbade. Att döma av spyorna så hade dom ätit rävskit och massor av gräs bägge två. Fick köra skonkost med ris, kokt fisk och köttfärs.

Träningen med Ghosty har gått in i en annan fas nu....... vi krigar. Även om det går framåt så går det långsamt. Hon har en mycket stark egen vilja, som inte överensstämmer med vår. Måste vara 4-månaders trots. Ibland vet hon inte ens att hon heter Ghosty, det lilla spöket. Och hon som i princip var rumsren......så är inte fallet nu. Höjden var ändå då vi hade varit ute jätte länge och hon går in och skiter på matten för att sedan trippa ut igen som ingenting hänt. Trots att vi tampats med valp förut så finns det stunder när man undrar vad som händer. Men för det mesta är hon alldeles bedårande.
Ska väl erkänna en sak....vi har kapitulerat.....hon gör som dom andra.....sover i sängen.

Imorgon ska jag återuppta träningen på allvar igen. Det har varit ganska slappt ett par dagar. Varken den fysiska eller den mentala orken har infunnit sig. Mycket på jobbet, min kollega blev sjukskriven, så det blev att jobba ensam. Det tar på och så var det den mentala uppladdnjngen inför operationen. Gruvade mig långt mer än jag ville erkänna. Och nu det här första dygnet har jag haft så ont att det bara tagit emot. Ghosty det lilla spöket passade på att hugga mig rakt över bandaget. Det var nice.....NOT!!!
SKÄRPNING IMORGON. Jag lovar.

Nu är älgköttet hemma, 32,5 kg kött och 15 kg färs, så det är på med handskarna och börja jobba.


Gissa om vi får sällskap i köket?
2010-09-11
 15:02:13

Höstbilder

Hösten sista rosor

Vemodigt och vackert. Höstens sista rosor.
Mera rosor
Rosor
Och ännu en ros
Citrontemynta
Mera mynta
Kärleksört och Tagetes
Pepparmynta
Någon gul blomma som jag inte vet namnet på, men hög är den, över 2 m.
Clematis (Alpina)
Spirea
Gullris
Sparrisen
Jordärtskockan
Älskade Cleopatras grav
Cleos grav
Katjas grav (Kari Dahls Katja Kamorina)
Höstaster
Såpnejlika
Sista hallonenHallon
Sista tomaterna för i år
Tillika sista gurkornaKänns vemodigt att tänka på att sommaren är över för i år. Vart tog den vägen?
2010-09-11
 14:18:31

Varför jag inte ska äta Dexofen......

Ja nu är den gjord operationen alltså. Och det gick bra. Jag har alla kroppsdelar i behåll, utom den lilla jäkla tumören på fingret, men den var och andra sidan inte en del av min kropp.

Så var det de där med smärtlindring. Efter diverse diskussioner hit och dit kom vi fram till att jag skulle få Dexofen....lite grann som att välja mellan pest och kolera.
Efter denna natt som var kantad av förutom värken, mardrömmar, ångest och kallsvettningar. Idag har någon slags melankolisk depression infunnits sig samt ett illamående av baksmällemodell..... därför sk jag inte äta Dexofen.

                                                       
2010-09-02
 22:41:03

Överlevnad.......

Nice to be back....not

Nice to be back....not


Ja, då var en dag avklarad igen då. Gud om jag kunde hitta något annat att göra.....som man kunde överleva på naturligtvis.

Har varit frost i 2 nätter, men idag var jag ute och räddade en stor bukett dahlior och ringblommor. Fortfarande inga batterier i kameran, så jag kan inte visa skapelsen, men den är vacker.

Gossans mage är bra igen, så nu behöver jag inte oroa mig över det. För komma på något annat. Jag tillhör nämligen den kategorin som alltid måste oroa sig för något. Kommer man inte på något annat kan man  ju alltid oroa sig för att himlen ska ramla ned......

Har mjukstartat med the dogs i hundrummet nu....... Hoppas det funkar.

                                                   Tillbaka till verkligheten


                                                                      Back on track......2010-09-01
 12:12:27

Jobbångest......Vill vara ledig.

Har varit ute på prommis med Gossan. Igår och i förrgår hade hon diarré, idag är det tvärtom. Med andra ord hon har inte bajsat sedan igår mitt på dagen. Undrar om risdieten funkade för bra eller om det är stopp någonstans? Hon är då pigg och glad och äter med god aptit. Händer inget nu under eftermiddagen får man väl ta lite olja i maten och så hålla koll så hon inte har svalt något som stoppar upp.

Nu är verkligen hösten här. Har varit ordentligt med frost i natt. Vi plockat rönnbär till lite höstdekoration när vi var ute en av gångerna. Har ännu inte skördat kryddorna, men pga regnet har det inte varit tillräckligt torrt för att göra det. Får väl se hur det blir under eftermiddagen.....om Ghosty tilllåter det.

Tänkte fotografera lite fina höstbilder när vi var ute.....men det går ju inte utan batterier i kameran. Dom ville inte alls vara med efter 4 bilder. Shit happens. Varför tänkte jag inte på det?

Har väl gått från katastrofläge till något mera acceptabelt. Har dock inte plockat in några vinbär ännu, jo åt mamma, men inte till vårt hushåll. Tänkte väl koka lite svartvinbärssaft. När väl allt är inne ska jag göra örtte och örtsalt, men dit är det en bit. Måste väl börja med att få in några kryddor först.

Har några rosar som ska grävas ner inför vintern, alla jordgubbsplantor och taklök. Daliaknölarna ska få komma in i matkällaren för vintervila och så är det massa krukor och lådor som ska tömmas. Och så har vi ju alla äpplen. Vet inte vad jag ska göra med allt...

Inkallningen med Ghosty fungerar riktigt bra nu. Hon går bra i koppel. Det är dags att gå vidare med aktivering. Söka godis i rutor är för enkelt nu. Hade en lite sökövning inne idag också. det var skoj tyckte hon.
Men först av allt måste vi få hennes mage att fungera igen.

Nu lite kaffe och sedan lär nog Ghosty vakna. Hon börjar få till bra sovvanor. Passar jätte bra att hon sover så pass länge på förmiddagen när jag ska ha henne med på jobbet.

Och till sist men inte minst. Elsa har fått tillbaka sin väska.....och världen gick inte under imorse, fast hon var utan spray och allt det där.

Ha det.