2011-08-31
 19:04:56

Svart hål......

Min blogg kommer att ligga nere ett tag nu. Jag har sugits in i ett svart hål......och orkar inte skriva förrän jag kommer ur det.....

1. Bråk och tjafs på jobbet.

2. Dubbelt jobb den här veckan, går på knäna.

3. Nya handväskan + astmamediciner förstörda på jobbet.

4. Bråk med läkare. Får ingen ny astmamedicin, trots att jag är ordinerad av 3 olika läkare. Sitter  
    fast på vårdcentralen och blir bara hänvisad till samma idiot av läkare.

5. Orolig för 2 av mina barn som har det tungt.

6. Ont i hela kroppen, sömnproblem.

7. Snart körförbud på bilen
.

Säkert har jag glömt något......men just nu är livet toppen......NOT!!!!

Och det där med egen tid som nämns i bloggar....vad fan är det?


2011-08-26
 21:48:16

Jag är tamefan bäst!!!!!

Jag fixade det!!!!! Och överlevde, 4 km.


Nu kan det bara bli bättre. Har bestämt att det blir samma bana nästa vecka....flera gånger.
Nu ska kilona bort.


2011-08-25
 21:27:57

Om man sover i 100 år.....

....ser allt annorlunda ut när man vaknar?
Känns riktigt jävla motigt nu.

Bilen kommer inte gå igenom besiktningen och hur ska vi då ta oss till jobbet? Inte råd att reparera den (10.000-12.000 gissningsvis) och inte råd att köpa en annan.

Behöver en ny soffa.....men för vad ska vi köpa den?

Tror jag går i ide.

"Känns som att ta simborgarmärket i senapsås".

Har i alla fall jobbat idag, men det var tungt. Vänster arm och axel vill inte fungera. Men jag uthärdade dagen. Hade 2 arrester också. Var till och med ute och gick både på morgonen och lunchen.

För trött att laga mat, så det blev nån typ av varma smörgåsar, baguette, mozzarella, salami, tomat och paprika.NEJ, JAG ÅT INTE ALLT!!!!! Jag åt inte ens hälften av det. Och jag går fortfarande på lunchen....idag har jag till och med hållit mig på benen.

När jag får lite energi (typ aldrig då) ;) ska jag lägga ut lite bilder från tidigare i vår (hade ju uppehåll med bloggandet från februari-juli). Lite roliga grejer är det bla midsommar och svåger och svägerska besök här.

Och slutligen.....om ni inte visste det så är jag gift med Kurt Olssons bror...... :)Egentligen är det frisering inför Sweden Rock. Det blev Mohawk.


Myggfönster eller inte....? Det är dagens fråga. +14° ute nu klockan 21.24.


2011-08-24
 21:47:54

Morgondagens outfit.......

Vissa rekommenderar.... *fniss*


2011-08-24
 19:37:09

Vem fan har sagt att det är bra att motionera........

Har mått bättre. Här sitter jag med ett stort sår på ett väldigt uppsvällt vänster knä, ett litet sår på höger knä, blåmärke och sår i vänster hand, sår i höger hand, sår på höger armbåge, blåmärke på vänsterarmbåge och en rejäl stukning i vänster arm och axel. Det + allt det andra.....*suck*

                                                             

Känner lite som om dom 4 km på fredag är i riskzonen......Det är egentligen inte klokt vad man kan hinna med på en lunchrast. :S

Hur gick det till då? Jo, Lellen tvärstannade framför mina fötter och jag stöp som en fura......rätt ner i asfalten.

Grillfesten på polisen är i alla fall inställd, för få anmälda. Däremot motionsrundan, med fika och utlottning av presentkort blir av. Undrar om man kan åka rullstol runt......men det har jag inte armmuskler för.

Men det ska väl inte bara vara elände. Måste ju dela med mig av en fundering också. Jag har en vattenmelon liggande i köket. Undrar om man skulle klara av något av dessa mästerverk?2011-08-23
 20:34:44

Så duktig jag känner mig......

Har kommit igång med att äta sunt och riktigt nu. Idag gick Ronny och jag 2 km på lunchen.....så ska det tilläggas att jag går ca 16 km varje dag under en arbetsdag. Jag hittade en drös Karl Johan också när vi var ute. Dom ligger i torken nu.

Blir väl samma runda imorgon......men då tänkte jag plocka Röd flugsvamp kanske. Nej, jag ska inte tillaga den. Jag ska ha den till garn.Fredag blir det lite längre. Vet inte hur det gick till, men helt plötsligt var jag anmäld till SPIK'S (Sollefteå Polisen Idrottsklubb) aktivitetsdag, med 4 km (för mig blir det alternativet gå, lunka, spring). Men "alltid något sa han som såg Åmål". Jag har ju kommit igång.
Efter den blir det dusch och byta kläder, sedan grillfest. Ingick väl inte direkt i mina planer för helgen, men jag älskar mina kära kollegor hos polisen.

Nu när semestern är slut kan jag väl lägga in en liten rolig sak om turisten också.
                                                                       
Turist är en person som har
en vag uppfattning om vart han ska,
som vid ankomsten inte vet var han är,
              och som vid hemkomsten inte minns                  
var han varit.

 


2011-08-22
 17:22:53

Och plötsligt händer det......

Himlens portar öppnar sig helt utan förvarning.....
Blev jag blöt då? Så in i aftonsången. Behöver nog inte duscha ikväll......och kallt var det

Dagens kloka…
                                           Problem som hotar att växa en över huvudet, 
                                                           måste man sluta vattna


Dagens citat
"En smula hänsyn och lite omtanke
 betyder så mycket."
 
                                         (http://cinacarina.blogspot.com/)

2011-08-22
 15:58:38

Guldkantsflagor........Helgen har varit underbar.....men det är konstigt att det inte går att hålla kvar den känslan längre..... Guldkanten har börjat flagna, till förmån för vardagen som ihärdigt pockar på uppmärksamhet.
Nu är det jobb igen, och allt är som vanligt. En hel jäkla vecka framför sig.

Tog dock ATK på eftermiddagen idag. Ville inte ha en drogad hund som låg ensam i bilen eller hundrummet. Hon är bara så groggy.


Men nu är den gjord, HD-röntgen. Bara att vänta på svaret.


Från det ena till det andra. Vet ni hur man ser att någon har fått en spark i ändan?

eller 

Medarna sticker ut.

Men fy vad dåligt.....men ändå, för lite kul var det ju.


2011-08-21
 15:33:06

Ronny plockar svartvinbär.....och jag...?

Irrar runt bara tror jag. Som vanligt då, skulle dom som känner mig säga. Men jag får lite gjort här och där och går mest runt och mår bra. Den här helgen har gjort att livet känns underbart.

Tänkte lägga ut bilder på mina nya skyltar.....men så såg jag även ett fint rabarberblad och en vacker ros. Så här kommer det.Och betänk, jag har druckit whiskey som kostar 20.000 kronor flaskan. Det är ju helt sinnessjukt. Och så avslutar jag med citat från en av mina favoritbloggar. (http://cinacarina.blogspot.com/)

                                      Dagens kloka… 
                                                       Vad solen är för blommorna,
                                                      är ett leende för mänskligheten.

Dagens citat
"Har du vänner,
betrakta dig då som rik."

2011-08-21
 11:41:05

Solig söndagförmiddagKaffet slut, solen skiner, men lite kyligt i luften. Sitter här och skissar på planer för dagen. Det blir en dust med saker och ting ute. Känner mig riktigt inspererad.

Hade en underbar dag igår, även om vi vaknade lite tidigare än planerat pga av en viss Ghosty. Shit happens. Men dagen blev underbar ändå....eller kanske just pga detta. Vem vet inte?

Först fick jag tag i ett telefonnummer till Bidraget (Secondhandaffären) i Näsåker. Så då kunde vi åka dit med dom 2 säckarna jag sorterat ut ur garderoben. Verkligen skönt att bli av med det. Och dom var bara glada att dom fick det. Alla nöjda och lyckliga.
Vi passade på att handla lite, typ grovsalt (till örtsalt), ättikssyra (till gurkinläggning), senapsfrö (till gurkinläggning) och stjärnanis (till kräftkok).
När vi kom ut från affären stod en kvinna och sålde lokalt odlade grönsaker, så då köpte vi. Så nu har jag jätte fina dillkronor till kräftkoket (som jag hoppas blir av) och så till gurkinläggningen.Underbara va'?

På eftermiddagen kom våra käre vän Jonas Lindgren. Mycket trevlig kväll och eftermiddag. Jonas stannade över natten av naturliga skäl (som jag kommer till senare).

Middagen bestod av vitlöks- och plommonspäckad, rosmarinskryddad stek, råstekt potatis, sås med plommon och rosmarin samt nyinlagd hemodlad gurka.Senare på kvällen ordnade Jonas öl- och whiskeyprovning. Jätte lyxigt. Och man smakade i små söta glas. Mycket intressant när man har ett proffs på området som kan berätta om allt. Och ingen var berusad, för man smakade allt i små mängder.

Detta var vad vi fick testa;

ÖL

          


WHISKEY

   

Och sist....
 


En 39 år gammal Whiskey som knappt går att köpa för en vanlig prick (runt 20.000 för en flaska). God? Himmelriket i en flaska. Bilden är av en flaska från 1975, men den vi drack var från 1972. Tyvärr blev mina bilder så dåliga att jag hämtade bilder från nätet, och där fanns det ingen från 1972.

Tack Jonas för en underbar kväll.

Nu ska Fru Undin gå ut och försöka göra lite nytta. Ha det gott allihopa.


2011-08-20
 07:33:37

Kaffe 07.22, vaken sedan 05.45....

Så gick det med den sovmorgonen........ Och anledningen.....Japp Ghosty!!!!! Gladiatorspel i sängen. Hon är bara galen den hunden. Så nu är alla vakna och uppe (utom Elza). Det är så underbart med Dobermann.....och lille Lellen som ville ha en mysmorgon......

Och när hon väl fått upp alla, ja då kan det lilla livet gå och lägga sig igen. Det är underbart med Dobermann...

Dagens kloka…
                                                Det är bättre att ta ut glädjen i förskott,
                                                         än att inte glädja sig alls.

Dagens citat
"Tag inte livet alltför allvarligt.
Du kommer i alla fall aldrig ifrån det levande."


2011-08-19
 23:29:42

Dax att krama kudden.

Nu ger jag upp för ikväll. Ronny har snarkat på soffan i över en timme.  Önskar er alla en riktigt god natt. Och det gör jag med vår älskade Joels underbara musik.

God natt allihopa!!


                              
2011-08-19
 21:01:43

Fredagkväll....

Dödens trött... Men som alltid när det är fredagkväll vill jag bjuda familjen på något gott till middag, så även ikväll. Hittade ett recept som jag bara måste prova. Crêpes med räkor, zucchini, ost & cocktailtomater. Blev inte klar förrän 20.30. Men vi hade en del att packa upp när vi kom hem samt att vi fick en liten jultidningsförsäljare här, så jag kom väl inte igång förrän 19.00.
Familjen åt och sa att det var gott.....själv var jag inte lika imponerad....men tomaterna var goda.

                                                 


     

Något säger mig att fredagkväll eller inte.....för mig blir det tidigt i säng.


2011-08-19
 06:30:41

Favorit i repris

Kort vecka det här, bara torsdag och fredag.....men min kropp känns som den "sletit" hela veckan....

MEN NU SÅ ÄR DET FREDAG!!!

                        
2011-08-18
 19:54:39

Sjukregler för moderaterna:

§1. Sjukdom ingen frånvaroorsak

Läkarintyg accepteras inte längre!

Kan du ta dig till doktorn kan du ta dig till jobbet!

 

§2. Tjänstledighet p.g.a. operation

Beviljas ej!

Varje anställd som tänker operera sig skall avstå från denna åtgärd, eftersom allt en anställd har, har vi användning för. Om något avlägsnas sänkes den anställdes värde. Undantag kan göras förutsatt att lönen sänks i motsvarande grad.

 

§3. Dödsfall

Eget dödsfall accepteras som frånvaro. Arbetsgivaren måste dock meddelas två veckor i förväg så att en efterträdare kan läras in.

 

§4. Tandläkarbesök

Vi anställer enbart personer med löständer. Ni kan använda internposten för att skicka tänderna till lagning i stället för att ränna hos tandläkaren.

 

§5. Graviditetsfall

Absolut förbjudna! På arbetet ska man sitta eller stå med benen i kors. Arbetsgivaren ska se till att preventivmedel finns till hands.

 

§6. För att undvika gynekologbesök

Sätt dig på kopieringsmaskinen, ta en bild och skicka till gynekologen.

 

§7. Psykiska problem

Tänk inte så mycket, arbeta hårdare.


2011-08-18
 19:08:19

Dum-dummare-dummast......

Hur dum får man vara på en skala 1-10? Jag är 14 tror jag.
Morgonen var som vanligt när jag är inblandad, kaosartad. Letade som en galning efter mitt läkarintyg, som jag skulle ha med mig nu när jag började jobba igen. Det fanns inte att uppbringa. Stressad och lite....ganska mycket irriterad gav jag till slut upp. Då gick Ronny ut och kollade bilen. DÄR VAR DET!!! Fan, hur kunde det vara där? Hur som helst hade nu klockan tickat iväg ofattbart fort. Det blev stress och så iväg. Vad ser jag då? Jo, att jag min jävla idiot var sjukskriven även idag....men nu var jag ju redan på väg till jobbet... *Suck*

Oki. Det är bra nu. Jag överlevde dagen. Nu är det ju bara en dag kvar så är det helg. Men trött är jag. Ska rensa lite svamp och sedan sova tror jag.

Jätte dramatiska moln ute. Här kommer ett smakprov.
Dagens kloka…
Till slut är det inte åren i ditt liv
som räknas -
det är livet i dina år

Dagens citat
"Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka,
men ett dåligt ställe att stanna på."


Dagens kloka och dagens citat lånar jag ur Carinas eminenta blogg (http://cinacarina.blogspot.com/)


2011-08-17
 20:33:08

FEM regler att komma ihåg i livet.

FEM regler att komma ihåg i livet:

1. Pengar kan inte köpa lycka, men det är mer bekvämt att gråta i en Mustang än på en cykel.

2. Förlåt din fiende men kom ihåg den jävelns namn.

3. Hjälp någon när de har problem och de kommer ihåg dig när de är i trubbel igen.

4. Många människor är vid liv bara för att det är olagligt att skjuta dem.

5. Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller...2011-08-17
 18:15:23

Nyskördat.

På Menyn i Moforsen står idag grönssaksfat, persilje/citronsmör och rökt och kokt skinka för den som vill ha. Trädgårdens rikedom på en tallrik......dock var Elza inte lika imponerad..... (har nog lika gärna kunnat serverat en kokt höbal, lika illa tror jag)....och jag som tyckte att det var en sån bra idé. Men vad vet jag......jag är ju bara mamma....
2011-08-17
 14:24:09

"One person's craziness is another person's reality".


2011-08-17
 14:21:41

When nothing goes right....go left


2011-08-17
 11:29:30

Jag undrar vad det är för väder egentligen?

Dagens kloka…
Alla talar om vädret,
men ingen gör någonting åt det

2011-08-17
 10:58:48

0-100 på 6 sek......

Ja, säg den lycka som varar för evigt. Det gick från strålande sol till ösregn....så nu är vi tillbaka på ruta 1.Glöm saker som att gå med posten till grannen, gå ner med soporna samt hänga ut tvätten.
2011-08-17
 08:28:25

Solen......

Imorse när jag klev upp regnade det. Det är fortfarande grått.....men solen håller på att bryta igenom. Det kanske blir en bra dag trots allt.
Visserligen kommer den ha sina inslag av panikångest......vill inte börja jobba....orkar jag jobba etc.
Men det är väl bara att gilla läget och testa. Idag gläds vi åt solen i alla fall. Man kanske rentav kan hänga ut lite tvätt.

                                            
                                                                          
                                                      
Dagens kloka…
Diplomati är att be någon dra åt skogen,
på ett sådant sätt att hon ser fram emot resan.

 
                                                                           Dagens citat 
                                                                  "Att dölja ett fel med en lögn
                                                               är att ersätta en fläck med ett hål."

Ha en bra dag kära vänner. Nu ska jag försöka fånga dagen och göra (förhoppningsvis) lite nytta.

                                                                            Carpe Diem

2011-08-16
 19:41:24

Här bloggar vi om allt.....

Fick faktiskt städat igår, men sen var jag så trött att jag gick och la mig klockan 21.00, samtidigt som Zeke. Och jag somnade också. Om inte före Zeke så inte långt efter.

Luktade så gott här hemma och kändes skönt, då det inte blivit städat på hela semestern, inte här i alla fall.

Plockade lite fina blommor också och satte på borden, där det nu låg rena nystrukna dukar. Det gäller ju att njuta av den sista blomprakten.

                                                             

Så tror jag att det bara blir 1 äpple i år, så det måste ju förevigas. Något elaksinnat har ätit på äpplena som då har blivit bruna och ramlat av.

Men här är årets äpple.....


                                


2011-08-16
 18:53:53

Regn, regn och åter regn......

Så trött jag är. Har ingen ork alls. Är så less på att må så här.
Zeke och jag var till Härnösand idag. Du regnade så mycket att vi fick stanna 3 gånger, då det inte gick att se något och vindrutetorkarna inte orkade ta undan vattnet.

Fick i alla fall med mig en massa saker därifrån, som jag väl får ta reda på imorgon, då orken är slut nu.

Lägger in lite fina bilder från Norrstig, visserligen tagna i ösregn.Ganska många bilder blev det och en trevlig dag. Tack mamma och Henry.
2011-08-15
 15:00:06

Ösregn.....och då menar jag verkligen ösregn.....

Hade tvätt ute, så jag fick göra en snabbutryckning för att plocka ner det. Typiskt, när man tvättar 4 omgångar och så ska du regna. Det tog ungefär 5 minuter att bli Miss-Wet-T-shirt. Såg ju riktigt lovande ut imorse.
Tyvärr har jag 2 saker kvar jag måste göra ute. Plantera en vintergröna och en Goliat (jordgubbe).

Nu är jag jätte trött, men det är nog vädret också och så har jag varit uppe sedan strax efter 05.00. Tror att jag har läget under kontroll. Vad jag har gjort tänker jag inte rabbla upp för det är så tråkigt, men jag är nöjd i alla fall.

                                                               Nice to be back....not

Nu är det väl snart dags att planera middagen. Det blir stekt lax, potatis och spenat.....tror jag.

                                                                     See ya!Ps. Vintergröna och Goliat platerade. Och Det blev stekt snabbgravad lax, kokt potatis, stuvad spenat och ägghalvor till middag.
2011-08-15
 10:03:38

Näsblod

Har använt Nasonex, 4 puffar om dagen enligt ordination sedan i torsdags.....och nu kommer näsblodet. Hoppas det lugnar ner sig snart, för det är inte så käckt att gå med papper i näsan...

  
                                                    

Hade ju tänkt valla dammsugaren lite också, men det får vara en stund. Sätter mig nog och slötittar på TV.
2011-08-13
 21:33:16

Garderoben √


1. Städa ur garderoben (den ser ut som en Uff-container)√
2. Städa av sybordet (det har länge varit avstjälpningsplats nu och jag ser inte längre symaskinen)
3. Knyta upp gurkor och tomater i växthuset (det har blivit djungel och man kommer knappt in där)√
4. Tömma den där stora fåtöljen i sovrummet så att vi äntligen kan kasta ut den(också den avstjäpningsplats)
5. Skörda kryddor (men det går inte när det regnar)Så såg det ut.

 Och 1½ dygn och 3 sopsäckar senare ser det ut så här.Allt är tvättat och stryket. Så nöjd.


Avlsutar med vännerna som tar en liten vilopaus.


2011-08-12
 12:54:34

Det kan inte vara sant.....

Men detta är vad jag har öst ut ur garderoben... Inte undra på att man inte hittar något.Kläd- och sko-beståndet ska nu reduceras. Ska bara spara sånt jag använder och tycker om. Har tagit fram 3 sopsäckar, en till kläder som är OK, kanske för nån annan, skor dito och en för det som ska slängas.

Och gissa vad Carina?


Jag hittade min tights med glitter som varit borta sen förra året....

Vad har jag gett mig in på?
2011-08-12
 11:25:51

Ja, då var det fredag då....

Kaffet är slut och då är det väl bara att bestämma vad man ska göra av den här dagen då..... Har lite svårt att samla ihop mig idag (som det skulle vara något annorlunda mot andra dagar?). Återkommer till vad jag fick gjort eller inte gjort kanske under kvällen.

Solen skiner, men det är ingen värme, bara +15°.

Elza och Joel är nere i Rejmyre nu. Undrar hur deras övernattning i tält varit då? Säkert ganska kallt. Ska ringa dem senare. Dom får i alla fall se UDO....så då kan dom ha lite kallt......                                                             På återseende folk och fä.
2011-08-12
 01:06:23

Äntligen fredag.....För nu är det ju FREDAG!!!!!!!!
2011-08-11
 21:31:25

Allt är inte nattsvart....middag med efterrätt hjälper...

Blev bjudna på en helt sagolik middag hemma hos Anja och Zeke idag. Det var koreanskt och kinesiskt. Så underbart. Och efter det en Viktoriatårta som det inte finns ord för. Och jätte trevlig samvaro.

Kan ju bara säga att dom där kilona jag ska gå ner.....det har INTE börjat idag. Men nu är man mätt och glad och funderar inte så mycket på det andra eländet. Jag syr en känguruficka på tröjan imorgon.

Jag skrev ju igår att jag skulle lägga ut lite bilder som jag tog igår, så jag gör väl det nu då.En liten fotosafari runt i trädgården.

Ha en bra kväll allihopa. Snart dax för lopplådan....men utan tennisboll i natt.


2011-08-11
 21:00:47

En blogg är ingen jäkla läkarjournal.....men ibland då.....

Jag var som sagt var på Öron-näsa-hals idag.....och det var inte så bra.
Sömnutredningen visade på 271 andningsstopp varav 43 mindre allvarliga och resten oroväckande. Längsta stoppet var på 58 sekunder. Min syreupptagning var bara på 72 och lägsta gränsen som är acceptabelt ligger på 80. Så det kändes ju inte så muntert.

Första steget nu gå ner i vikt 7-10 kg och så sova som prinsessan på ärten. Alltså jag ska sy en ficka på ryggen på en tajt t-shirt eller ett linne och i den ska jag stoppa en tennisboll. Dom flesta stoppen inträffar när jag ligger på rygg. Jag ligger ju aldrig på rygg när jag är vaken, så jag rullar väl över när jag sover. Och då ska tennisbollen hindra det och ändra mitt sömnbeteende. Så ska jag alltid, resten av livet ta Nasonex, morgon och kväll (Nasonex är en cortisonnässpray). Kan ju tänka mig Ghosty.....hon kommer ju att tro att jag har gömt en tennisboll för henne. Voine voine grankotte.

Funkar inte det blir det bettskena för apné. Den skjuter ut underkäken (så man ser ut som Percy Nilegård) och tvingar en att andas genom näsan. Kostar "bara" 3000:-......och är mycket obekväm.

Funkar inte det blir det mask med syrgas som blåser in luft hela tiden, även på utandningen. Det är visst ganska ansträngande för luftvägarna, högljudd och inte alls skön att sova med.

Kontentan är att om ingen görs kommer jag att dö en för tidig död, i stroke, hjärtinfarkt eller att njurarna lägger av.

Så lite tungt känns det. Men jag testar att vara prinsessan på ärten, det verkar minst plågsamt.


2011-08-11
 20:20:22

Man behöver ju inte blogga om allt.....pling plong

Håller på att fundera på vad jag ska blogga om......har ju varit hos Öron-näsa-hals idag....men det var ju inge skoj så medans jag funderar....


2011-08-10
 22:09:03

Växthus √

1. Städa ur garderoben (den ser ut som en Uff-container)
2. Städa av sybordet (det har länge varit avstjälpningsplats nu och jag ser inte längre symaskinen)
3. Knyta upp gurkor och tomater i växthuset (det har blivit djungel och man kommer knappt in där) 
4. Tömma den där stora fåtöljen i sovrummet så att vi äntligen kan kasta ut den(också den avstjäpningsplats)
5. Skörda kryddor (men det går inte när det regnar)

        

Före. Det såg ut som en djungel. Tomaterna syntes inte och gurkorna låg på backen, till sorkens stora glädje. Det tog hela dagen. Var inte klar förrän strax efter kl. 21.00


          

Efter. Det blev stor skillnad vill jag lova. Nu kommer man in i växthuset utan problem. Tomaterna är toppade, uppknutna och jag har tagit bort en massa blad för att dom ska få maximalt med ljus. Alla gurkor är uppknutna och jag har tagit bort alla vissna blad. Inga gurkor på backen åt sorken.

Tyvärr bröt jag toppen av en paprika, naturligtvis den största som bär frukt.....men shit happens. Det är klart nu. Jag har jätte ont i ryggen, men ville bara ha det färdigt, så jag klunde få bocka av nåt från jobblistan.

Har tagit en del foton idag också, men dom lägger jag väl ut imorgon. Ska hoppa i lopplådan snart. Ska ju på
Öron-näsa-hals imorgon. Det är för sömnapnén. Det fortsätter att rulla på.Men ni får ett hallon att suga på.

                                                                      Go' natt allihopa! See ya.

2011-08-10
 08:42:57

Hon har hela dagen framför sig.......

Dricker mitt morgonkaffe och funderar över dagen. Idag ska jag ta itu med något av mina projekt. Vet bara inte vilket det blir ännu. Ska fortsätta tvätta också. Tror att torkvädret är bättre idag, även om det bara är +13°. Solen försöker bryta genom molnen och det fläktar lite, så det ser ganska lovande ut.
                                                    Vad gjorde man utan kaffe?

Nu bryter solen igenom. Bara temperaturen kunde klättra upp lite nu också, så skulle allt vara näst intill perfekt.

Återkommer och berättar om vad jag (förhoppningsvis) fick uträttat idag.
2011-08-09
 16:44:21

Dagen då inget hände......

Idag skulle jag ju börja och beta av jobblistan......men av det har det inte blivit något. Jag har i och för sig diskat, vikit tvätt och tvättat samt hängt chili på tork.Kryddorna är ännu för blöta att skörda.....

Växthuset skulle jag ha kunnat gå till, men jag orkar inte idag. Är tagen av nattens kräkövningar. Jag vet....jag börjar imorgon.Kantarellerna rensade, förvällda och nerfrusna. Det känns gott.

På torsdag ska jag på öron, näsa, hals för sömnapnén. Och på eftermiddagen är vi bjudna till Anja och Zeke på middag. Vi ska få Bulgogi......mums mums.

                                              
                                              
                                                                     BulgogiDenna ros i kryddgården var orange när jag planterade den förra året.......tycker att färgen har ändrats lite.
Vad tycker ni?

Nu är det nog dax att laga lite mat, kokt blomkål, skinkstuvning och kokta ägg. Kan det vara något?
2011-08-09
 10:13:48

Åter från det döda......

Gick och la mig runt 22.00-tiden igår för att jag helt plötsligt fick ont i magen, ont i huvudet och började må illa. Bara tvärt så där. Somnade nästan omgående, för att sedan vakna en timme senare och måsta kräkas.
Så höll natten på sedan. Kräktes sista gången strax efter 05.00.
Har mått bättre, även om det är hopp om livet nu. Inatt funderade jag över mitt testamente, då jag inte var säker på om jag skulle överleva natten.


2011-08-08
 19:58:51

Sista veckan.....

Klev upp tidigt i morse, kanske inte lika tidigt som om det vore jobbmåndag, men ändå. Elza skulle ha skjuts till bussen. Hon åkte ju till Sandviken och Joel idag. *Saknar* Sedan åker dom vidare till Rejmyre och Skogsröjet.... men hallå! Det var ju jag som skulle dejta UDO.....Shit happens.Jag får väl hålla till godo med denna....

När vi fått Elza på bussen var vi och handlade lite och sedan ut på Gnun och rastade hundarna. Gnun är för dom som inte vet det ett gammalt militärt övningsområde och en helt sagolik skog.En liten kremla.Två små kremlor. Tyckte att färgerna gjorde sig så bra mot den gröna mossan.Mattlummer. Jätte fint att dekorera med i juletid.Det finns jätte mycket gamla skyttevärn där som är perfekta att gömma sig i.Hundarna älskar att söka.Jag skulle också velat varit med och lekt krig på Gnun när det begav sig. Nu är ju båda våra regementen nedlagda, I 21 och T 3.Rönnbären börjar visa färg nu. Det verkar bli mycket rönnbär i år. Undrar vad som är sant? Att mycket rönnbär, sträng vinter? Eller rönnen bär inte bördan 2 gånger?Tallstamm som förmodligen en ekorre fäst en tallkotte i.Ytterligare en kremla.Vi går hit..........vi går dit.......för man vill ju inte gå vilse med detta....Jag är glad att jag bor i Midnattsolens land.
2011-08-08
 17:33:54

"Sten-skandalen" på You Tube.....

Ni som känner mig vet min överdrivna fablesse för stenar........och för er andra, jag är näst intill sjukligt fixerad vid stenar. Jag bara älskar dem.
Och det är nog åtskilliga 100 kilon med fina stenar som min stackars make har fått släpa hem, bara för att frun bara måste ha dem......
Hade tänkt kröna mitt epos över stenarna med Py Bäckmans "Stenarna fick liv inatt", men den finns inte på Tuben. Detta måste ju bara vara skandal. Har den själv, men bara på vinyl, så det sket sig totalt. Jag får väl nöja mig med att lägga ut texten till den då.....men det känns ju inte lika bra liksom....


       

Stenarna Fick Liv I Natt

“Jag älskar dig så mycket – vi är så lika” sa han. – “och jag som älskade dig för att du var så annorlunda” tänkte hon...

När alla regler stängde dörrar
blev jag kvar på andra sidan
i ett kaos
och en längtan att förstå en del
av allt som finns i våra hjärtan
just då vi inte längre låtsas
allt som skräms och blir ett hot
när någon är sig själv

Det var du som sa att man har inget val
“när själen törstar dricker den ur närmsta brunn
där önskningarna glittrar blekt
i vattnets djup
och ytans spegel rister till
och liknar dig”

Stenarna fick liv inatt
de rör sig under mina fötter
Stenarna fick liv inatt
och du faller i en främlings famn
Stenarna fick liv inatt
bland skuggorna där ljuset faller
Stenarna fick liv inatt
och blir till människor
som vågar le

och du blev rädd igen – när verkligheten mötte drömmen

Vi kunde glömma vad som hände
det fanns ju alltid någon annan
den cynism vi ändå kände
trodde vi var mod
och vad vi skövlade på vägen
just då vi trodde vi var starkast
var vi för blinda att förstå
att det var kött och blod

Du sa “regnet föll men bara en av oss blev våt
– det var den som växte snabbast efteråt”
Jag sa “stormen kom och trädet föll men stråt blev kvar
– för att visa vägen varåt vinden drar”

Stenarna fick liv inatt
de rör sig under mina fötter
Stenarna fick liv inatt
och du faller i en främlings famn
Stenarna fick liv inatt
bland skuggorna där ljuset faller
Stenarna fick liv inatt
och blir till människor
som vågar le

och du blev rädd igen – när verkligheten mötte drömmen

 

[Text & musik: Py Bäckman]


Så det får bara bli så här kort och gott.


2011-08-07
 18:05:33

Regn, regn, regn och det ska komma massor i natt.....

Det var väl inte så här man hade tänkt sig finalen på semester..... det bara öser ner. Har dock blivit lite varmare, +19,4°, men vad hjälper det när det regnar.Så här ser det ut när man kör ut huvudet......Hm.....hängrännan kanske måste rensas......

Har i alla fall funderat ut några saker jag ska göra innan det är jobb igen.
Med start imorgon (gör inte idag vad du kan göra imorgon):

1. Städa ur garderoben (den ser ut som en Uff-container)
2. Städa av sybordet (det har länge varit avstjälpningsplats nu och jag ser inte längre symaskinen)
3. Knyta upp gurkor och tomater i växthuset (det har blivit djungel och man kommer knappt in där)
4. Tömma den där stora fåtöljen i sovrummet så att vi äntligen kan kasta ut den(också den avstjäpningsplats)
5. Skörda kryddor (men det går inte när det regnar)


Vi har varit till La Stada och handlat lite när vi ändå skjutsade in Mirja. Har äntligen köpt puffat ris nu. Tror att jag tänkt göra det i 3 veckor.

Tog kameran med mig och knäppte lite på hemvägen.Älven var alldeles spegelblank......det regnade inte just då.Från andra hållet.Tistlar är livskraftiga.Vår fina DahliaSockerärtor.

Imorgon åker Elza till Sandviken och Joel. Dom ska sedan vidare till Rejmyre och Skogsröjet. Hon kommer inte hem förrän den 17 augusti.
Känns som det har varit en mycket konstig sommar. Kan inte riktigt sätta ord på det men den har varit konstig i mångt och mycket.

Nu ska jag koka lite kaffe. Känns som en bra idé i det regniga vädret.
 


2011-08-06
 20:29:40

Urkult→Arresten→Hem→Urkult→Hem

Ja det blev inte så mycket att flanera runt i Näsåker, det blev stadsresa istället. Och nu är det väl ingen idé att åka upp förrän det är dags att hämta hem "hippie-rockarna".
Hann i alla fall föreviga dagens outfit också....Det regnar ju idag, så dom fick på sig regnkläder......och fler ville vara med på foto....

Lite tea skulle inte sitta så illa.
2011-08-06
 12:54:04

Regnet fortsätter att falla över Urkults-land......

Men vilken seg dag.....känner mig bakis fast det starkaste jag drack igår var Earl Grey....*suck* Kan kanske bero på att jag inte är riktigt kry och så vädret, +14°, grått, mulet och ihållande regn. Tur att Ronny förbarmade sig över sängkläderna igår och hängde dom inne. Tror inte det varit så fräscht med en sköljning till av dem.
Jag inser nu att jag inte kan vänta på solen, utan får nog tvätta och hänga inne =o(

Annars känns det väldigt svårt att vakna idag. Har druckit (som det känns) litervis med kaffe, helt resultatlöst. Ska prova med en dusch kanske? Vad ska man ha för kläder idag? Jag är jätte svälld i kroppen av allt Cortison, som jag turligt nog fått sluta med nu.
Hur ska man veta vad man ska ha för kläder när man inte ens vet vilket ansikte man ska ha.......???Blir det bra så här.......................
2011-08-05
 21:22:03

Nämforsen, Urkult.....dag 2

Nyss hemkommen efter ännu en tur till Urkult. Lite mer folk idag, men fortfarande inte så mycket som det brukar, tror jag, är det väl bäst att tillägga......så man inte får läsa i tidningen till veckan att det var nytt publikrekord. 
Regnet hänger i luften och det är inte mer än +14°.Idag ser våra "Hippie-rockare" ut så här.
Släppte av dem och tog sedan en tur ner till Nämforsen.Lite vattenpåsläpp hade dom.Känns lite fånigt att springa och fota bland dom andra turisterna, när man är på hemmaplan....men och andra sidan det vet ju inte dom. Jag kan ju vara från Skövde eller vad fan som helst.Forsen är mäktig.Lite hällristningar ska vi ju ha med också, för dom är unika och jag tycker jätte mycket om dem.Det är väl bara här uppe det finns älgar med i hällristningarna också, har jag förstått.Älskar dem.Tänk vad mäktig den här forsen måste varit när älven rann fritt.Blir lite mycket kort, men det är så sällan jag tar kort där, ungefär var 15:e år eller något sådant, så nu blir det några.Det kanske inte är bästa tiden att flanera där mitt under Urkultsfestivalen.....för rätt vad det är så är det någon Urkulting som fått för sig att bada och måste ha hjälp av räddningstjänsten.....och det kanske man inte vill ha på bild...Ser ut som det sitter en liten gubbe på stenen.....och det kanske det gör.Massor av vatten.Det finns en stenåldersby här också. Är faktiskt värt ett besök om man är i närheten.Mera älgarEn mossig sten.....Vattnet slog liksom upp bakvägen....Och en sista hällristning.Ronnys och mina fötter på Urkult.....Lite mer folk i rörelse.Det är trots allt en unik företeelse.............och dreads finns det massor av.....Nästa år ska jag nog köpa festivalbiljett....... det är ju trots allt......ovanligt.....Peace, love and understanding.

Nu blir det en kopp te i väntan på nästa OS.....eller jag menar nästa tur till Näsåker....

                                                                            Ha det gott!!
2011-08-05
 12:59:23

Gråmulet över Urkults-land

Regnet fortsätter, otur för festivalbesökarna. Inte mycket till värme heller.Så här ska det väl inte vara....Hoppas att det åtminstone slutar regna.....Fick en vattendroppe på linsen..........Tvätten har hängt ute sedan i tisdags.....den är nog sköljd både 3 och 4 gånger till......

Har fortfarande inte kommit in i duschen men jag har diskat och bakat frallor.....Världens enklaste bröd att baka.Får det vara en fralla?

Det går trögt idag. Men snart ska jag samla ihop mig.....

                                                                                    Ha de
2011-08-05
 09:54:06

Regnig fredagmorgon....

Mulet, regnigt, grått och bara +13,3°......var tog sommaren vägen? Efter all den goa värmen fryser man ju nu.
Dricker kaffe och funderar på dagen. Kanske läge att göra en insats i växthuset? Det liknar djungel där och när det varit så varmt har man inte kunnat vara där långa stunder.Men dom mognar tomaterna.....

Urkultingarna är vakna också, så snart får man väl höra dagens planer för Urkult. Vi bedriver ju en typ av taxiverksamhet så dom tar sig dit och hem......man vill ju ha hem dom.Och skor man inte använder kan ju användas till annat....typ så här.Eller så här......

Nu blir det lite mer kaffe......och kanske lite mer foton senare.

                                                                     Ha det gott folk!
2011-08-04
 21:46:47

Urkult.....Three days of peace, love and understanding....?

Så var den igång då, Urkultsfestivalen. Tycker att det var lite mindre folk än vad det brukar....men vad vet jag?Vi har i alla fall levererat 2 st "Hippie-rockare", som den nya benämningen blev.
Klockan är ännu inte så mycket och det är ganska glest ännu. Dom flesta är nog kvar på campingarna.Men här kommer ett litet axplock. Det är mycket folk utanför själva festplatsen också, då det finns mycket marknadsstånd och annnat där.Fotbeklädnaderna är antingen barfota eller gummistövlar.....mesta dels i alla fall.Och så här kan man bo.....Men mycket att titta på det finns det....In mot festplatsen. Gillar solrosorna.Lite mer fylldes det på medans vi gick där.....Är det "Gröna-Vågen-Land" så är det.Man kan även bo så här, alldeles utanför festplatsen.Och så hittade vi ett badlakan som vi tror att Hasse-mannen skulle gilla.....Så här kan man också bo....Eller härEller här, den vildaste så kallade ungdomscampingen.Och mitt i det kyrkan. Ådalslidens kyrka.Ett litet collage från Urkult och Näsåker.
2011-08-04
 17:37:07

Back från La Stada och Doktor Nada.....

Tog en fruktansvärt lång tid.....Läkarbesök kl. 11.00, provtagning, (aj,aj,aj-stick i armen), sprirometri, EKG och halsprov. Lungröntgen kl. 13.00, till akuten efter detta och där blev jag kvar till kl.16.10. Kom ut ett läkarintyg med akut övre luftvägsinfektion och astmaproblem, så nu blir det att medicinera ett tag + höjd dos av astmamedicin.
Så fördriver man en dag på semestern om ni inte visste det
                                            
2011-08-04
 09:13:28

Urkult.....

                                                
                                          
Ja, idag börjar det igen. Lilla Näsåker kommer att under 3 dagar översvämmas av människor från alla håll och kanter. Det är fantastiskt hur en liten landsortshåla bara under några dagar mångdubblar invånarantalet.

Själva ska vi väl iväg och titta lite, men först en resa till La stada. Ska träffa doktor Nada (hon heter faktiskt det) igen och så ska vi hämta upp Elzas kompis Mirja som ska bo hos oss under festivalen.

Nu har jag skrivit det första förlösande inlägget på väldigt väldigt länge.....så hoppas jag kommer igång då igen. Kommer att lägga ut lite bilder eftersom på vad som hänt sedan sist.

                                                                      Have a good time folks!