2011-02-23
 13:40:43

Ärtsoppshelvetet......

Den jäste över natten. Hade väl inte hettat upp den tillräckligt när jag blandade i buljongen.
Trodde jag skulle dö på måndagmorgon, när jag öppnade locket och det såg ut som en isländsk varm källa.....det bubblade....och lukten.
Under tårar och stor självömkan spolade jag ner nästan 10 liter ärtsoppa i toaletten.
Nu ska det tilläggas att jag har kokat ärtsoppa många gånger, men det här har aldrig hänt. Vet inte om jag vill kalla det för att vara en erfarenhet rikare, för det här visste jag. Men tyckte att den kokade riktigt mycket, men var väl ändå inte genomhet.
Det här hände momma i deras affär också, när en anställd vid namn Britta slog kallt vatten i den varma ärtsoppan, för att hon tyckte den var så tjock. Har skrattat åt det, och vi har kallat det göra en Britta.
Nu har jag gjort en Britta själv......och vet ni.....det var inte det minsta lustigt!
SKA ALDRIG MER VARA DUKTIG!!!

→   =
2011-02-17
 22:40:06

I väntan på Bättringsvägen 5...........

Har varit på Vårdcentralen idag, för att träffa "min" nya läkare. Han var inte så hemsk som ryktet sa. Vi kom faktiskt överens om det mesta, dock inte riktigt allt. Så nu var den saken hur världen. Nu behöver jag inte gå dit bara för att jag behöver någon medicin, utan kan ringa. Stadsresan var dock en pärs, sov hela eftermiddagen och har fortfarande feber.

Var med om en rolig grej på Fb. Om man kommenterade en viss status, så skulle man få en liten hemmagjord sak och det gjorde jag. Fick dessa underbara handledsvärmare (heter det så?).La upp det själv i min status, men det var bara Barbro som kommenterade, så henne har jag skickat en liten sak till. Det är i övrigt hon som skickat dessa underbara.

Funderade på att lägga upp den texten i min blogg för att se om det är någon som läser den och nappar. Men då krävs det ju att dom lämnar namn och adress om man ska kunna skicka något. Vi får väl se hur jag gör. Man får ju anonyma inlägg ibland. Det är lite synd. Är dom snälla vill man ju gärna tacka och är det motsatsen kanske argumetera lite.

Middagen blev simple as that....Hamburgare rätt och slätt.

Någon dag när jag har ork och känner att jag kan släppa det och gå vidare ska jag berätta vad som hände med ärtsoppan......den där jävla ärtsoppan... *Suck* Jag ska aldrig mer vara duktig och slå mig för bröstet....

Nu ska jag hasa till sovrummet, åla upp i sängen och dra täcket över huvudet. Hoppas "Den Lille Ole" kommer snart och att jag slipper hosta så inatt.                    
                        Go' natt allihopa!

  
2011-02-16
 23:39:23

Bakslag, inte att förväxla med aga.

Precis som jag trodde kom bakslaget idag, man ska inte jobba med feber. Vill heller inte påstå att jag mår som jag förtjänar, då jag blev ombedd att gå dit och göra det nödvändigaste, som visade sig vara full arbetsdag.
Så idag är jag sämre och har ganska hög feber. Går på C-vitamin och Alvedon, då jag inbillar mig att det hjälper.
Låg nästan hela eftermiddagen och somnade också, så nu är jag trots apförkylningen för pigg att kunna sova. Typiskt, eftersom vi ska upp tidigt imorgon. Ronny ska vara hos tandläkaren och jag ska vara på Vårdcentralen. Vill inte vara sjuk längre, det är så ogynnsamt för plånboken och så orkar man ju ingenting.
Är verkligen less på mig själv nu. När ska jag få ork, lust och inspiration igen? Jag famlar ju bara omkring.

Känner mig sjuk och missförstådd, allmänt gnällig och jämmerlig. Dör nog snart.

                                                 Ska försöka sova, om det finns någon plats för mig också.

Och morgondagen ska vi nog inte prata om....


2011-02-15
 22:58:56

Jag har fångat en förkylning.......

Kan sammanfatta min dag i bilder idag;

       
Borde                                men                                         och                                         nu    

            
2011-02-14
 21:36:13

Alla Hjärtans Dagstårta

Trots en dag i motgång blev det lite tårta.SnövittårtaKan tala om att den var riktigt god, även om utgångsläget kunnat vara bättre.

Ronny och jag är apförkylda. Man går på Alvedon och c-vitamin och hoppas på mirakel. Tillråga på allt är det drygt -30° kallt ute......tyckte jag såg en pingvin genom köksfönstret eller inte....
Ronny blir nog hemma imorgon, men jag måste bara jobba imorgon. Finns ingen annan att sätta in. Men genomlider jag bara det så kan jag däcka sedan.

Annars har det väl inte hänt så väldans mycket sedan jag skrev sist. Och den här dagen känns det som vi kan stryka ur almanackan. Hoppas er dag har varit bättre.


                       
2011-02-14
 10:36:55

Vissa dagar.....

Det finns ju dagar man önskar att man minns och så dagar man minns, men önskar att man glömt......och idag det sistnämnda.

♥Alla hjärtans dag♥ och allting, det har bara kunnat bli bra om inte om fanns.....                                                              


2011-02-13
 20:34:40

Happy Valentine's day                                                
                                                Önskar jag alla mina vänner


Btw, ärtsoppan blev klar den också. Så om ni har vägarna förbi Moforsen, så har vi drygt 9 liter ärtsoppa.Ärtsoppa med hemodlad mejram.
2011-02-13
 15:19:22

Så seg, så förkyld, så gnällig........

Ärtsoppan står i alla fall på spisen.Det blir mycket, 9-10 liter. Ganska behändigt att ha i frysen. Den ska väl koka ca 20 minuter till, och så ska ju fläsket i. Kokar alltid det på sidan om, då jag tycker det blir så geggigt att koka det tillsammans. Soppan blir finare om man gör så.

Har även varit en sväng i duschen, men jag blev inte piggare för det. Men jag älskar mina LdB-produkter. Luktar så friskt, så jag kanske blev lite piggare ändå.Dessa kör jag nu.

Har börjat vattna blommorna, men det är ju ett evighetsgöra. Konstaterade att bananplantan börjar bli ganska så stor.No bananas today.

Konstaterade också att vi har ett miljöproblem i huset. Akvariet.....snacka om övergödning. Måste kolla vilka utsläpp som rinner ut där. Det är inte bara problem, det är ju en smärre naturkatastrof.....Nån som ser nån fisk?

Sedan hade jag ju tänkt börja sticka lite.....började plocka lite, men återgick till ärtsoppan då jag insåg att här någonstans ligger min strumpstickor.....Hur kan det bara bli så här? Får det vara så här? Lite hjälp har jag väl haft av Ghosty, men det mesta har nog blivit av sig själv tror jag.....för så måste det väl vara?

Och så skulle jag vilja ge ett litet vintips. Trots att det är på tetra, blev jag mäkta imponerad av det. Trodde ju att sådana där viner inte var nåt att dricka, men jag har ändrat mig.Jag ger det ♥♥♥ av 5.

Ronny föredar ju rött vin, så han drack det och var väl inte lika imponerad av sitt.Han ger det ♥♥♥ av 5 möjliga.

Och så har jag försökt ta några bilder av Ghosty.Vårt eget lilla spöke.Gåsen

Mormors lilla hjärta Zeke har slagit en framtand, så den är alldeles blålila. För väl se vad det blir av det. Han går sannerligen i sin mammas fotspår. Gör ont i mormorshjärtat.

Elsa har haft en kompis här i helgen och honom ska vi skjutsa till busstationen senare. Så nu ska jag försöka laga till lite mat, så vi hinner äta innan vi ska iväg.
Och så får vi se om det blir en tur in till Mia. Luna fyllde ju 3 år i fredags. Dock är förkylningen ett stort frågetecken.

Ni får ha det så bra.
2011-02-13
 10:01:22

Förkylning och snö......

Har bestämt mig för att hålla bloggen lite mer uppdaterad nu. Och det är det på sin plats att tacka min underbara go'a svägerska, som hjälpt mig att få till en sådan fin header till bloggen. Tack Carina.

Jag och Ronny är jätte förkylda. Tack Elsa för att du delar med dig till mamma och pappa. Skämt och sido. Det verkar som var och varannan är endera magsjuka eller förkylda nu, så det är väl bara att gilla läget. Magsjukan har jag (hoppas i alla fall) klarat av.

Vintern håller oss i ett järngrepp, ingen vår i sikte här inte. Detta är en vy från bron när man kikar ut."Var man ser, singlar flingorna ner, ingen trast, ingen bofink som sitter och kvittrar sitter och kvittrar sitt kvitter""Överallt är det stilla och kallt, ingen ros, inga smultron i gräset där ute på näset"

Den poetiska bild texten har jag inte kommit på själv, utan är från en vemodig visa vi sjöng i småskolan.....som jag trots att det var en del år sedan kommer ihåg.

Idag ska jag koka ärtsoppa, på 2 kg närmare bestämt. Lika bra att göra en ordentlig stöpa och frysa in. Dock är det inte ärtsoppa på matsedeln idag, utan fläskfilé, pepparsås och potatisskruvar.

Måste bara lägga ut en bild från förra helgen.Det är underbart med egen sparris. Och det bästa av allt vi har jätte mycket, så man kan riktigt tokfrossa.

Lite nytt....kanskeSängkläderna vi fick av Elsa i julklapp, så ljuvliga. Bland kuddarna ser man även spår av Ghostys gnagande..... så under det nya borde det väl kanske finnas nya tapeter till vårt sovrum......men det kommer, senare.Mina nya skor, som jag ganska snabbt insåg att dom satt bättre på Elsa.....Min nya handväska, som jag tror att jag kommer att trivas med. Tänkte ta steget nu och lämna ryggsäcken....... min ständige följeslagare dom sista 25 åren........"Men jag är redo nu. Redo att gå vidare i livet....."GhostyLellenDetta var vad jag möttes av när jag skulle fota min handväska......GooseSyrenbuskenEtt insnöat MoforsenEn typisk lördagkvällDito. Och ser man inte ett dobermannben sticka fram även på detta foto... *fniss*

Nu ska jag förflytta mig till soffan och dricka lite kaffe, kanske glo på TV ett tag, innan storköket öppnar för dagen.


                                                           Ha det gott alla!


                                                           2011-02-07
 21:20:57

En dag fylld av lättnad, men också oerhörd saknad.......

Idag fick vi hem älskade Bonos aska. Det känns skönt att han äntligen är hemma, men saknaden blev genast mycket större. I mitt inre ekar ett stort VARFÖR?! Saknar honom så mycket....


Annars tufft på jobbet, 3 arrester, varav 2 i det skicket att jag hade lust att säga upp mig på stört. Det är inte klokt hur vissa element kan svina ner..... Detta är inte städning, det är sanering......och det har man ju inte betalt för.

Nu ska jag hoppa i lopplådan och försöka sova......men det blir nog svårt. Gruvar mig så för tandläkaren imorgon och så det här med Bono.....
2011-02-04
 11:15:00

Visst är det fredag.....

Vaknade med huvudvärk och magont igen. Vad är detta? Inspirationsnivå=0. Tänk va' mycket jag skulle ha kunnat fått gjort den här veckan om bara inspiration och ork funnits.....men jag citerar väl min kära mormor; "Om inte om fanns vore katta kung".  Känner mig som ett ursketet äpple.

Elsagumman kommer hem med 12.30-bussen i alla fall, så då får jag lite sällskap. Jag hasar omkring här hemma, och det är kanske tur att det är här jag är, för jag känner att jag skulle kunna vara en börda för mina medmänniskor.......Det lät nästan dramatiskt, för fullt så farligt är det inte.

Väntar på att Ghosty ska vakna, så ska jag ta kameran med mig och gå ut med henne.
Här känns våren långt borta. Der har snöat ca 1 dm i natt. Skulle behöva lite nya krukväxter då ett flertal av dem har haft osmaken att bara dö så där rätt av. Brukar kännas lite mer vår med nya blommor i fönsterna. Men det kräver ju att jag står på benen, så jag kan åka in till La stada.

Ny handväska har jag i alla fall. Tänkte lägga av med ryggsäck efter si så där 15-20 år. Lägger ut bild på den senare.
Återkommer med nya bilder senare.

Carpe diem amici
2011-02-03
 11:44:25

Har inte bara varit bloggtorka.....det har varit öken....

Var börjar man? Hade ju tänkt lägga ut lite foton från julen....men då hände det där med Bono. Allt stannade bara.
Men nu ska jag försöka summera lite.2010-års julgran. Den barrade tyvärr väldigt, så det var bara skönt att få ut den.Fick till lite julpynt och sån't trots allt. Fick även spis och tvättmaskin på plats.Julaftonen firades enligt tradition hemma hos Familjen Wallmark. Här är Zeke som avslöjade jultomten.
Av någon anledning blev det inga foton tagna på julbordet i år......vet inte varför? Men det var nog så att jag trodde Ronny fotade och vice versa.
Ghosty kollar julklapparna och Bono kikar fram i hörnet.Sista bilden av Bono......fattar inte att han inte finns mer......Vill nog inte.På torsdagen (den 30/12) kom Mia, Trillen, Luna, Tessan, Jamie, Heléne och Robert. Stugan full så att säga.Julklappsöppning.Trots allt som hänt med Bono och allt runt i kring, så lyckades jag samla ihop mig och göra en smörgåstårta.

Nyårsafton firade hemma, på tu man hand, då Elsa valde staden före mamma och pappa.....kanske inte så märkligt.

Här kommer en rad foton som Elsa och Ronny har tagit. Dom är så fina, så jag tycker bara att dom ska läggas ut.... jag hoppas dom inte tar illa upp....Lelle vilar och hoppas att Ghosty ska göra det också.Snöflickan.Eldflickan.Ghosty och Lellen.Snö kort och gott.Ghosty


Nu ska det förhoppningsvis inte dröja lika länge innan jag skriver igen.