2010-10-22
 10:37:06

Hann inte.....

HANN INTE det måste vara mitt ord för dagen....
När Ghosty och jag kom ut kunde jag utan förvåning konstatera att jag hann inte gå ner med soppåsen innan fåglarna hackade sönder den. Det låg sopor runt hela bron.....nice NOT.
Hur som helst, med soporna ihopsamlade och placerade i soptunnan ser jag hur det alldeles som ångar ur 2 av grannarnas soptunnor.....vad slänger dom för något? På vår jäkla tunna hade till och med locket frusit fast. Konstigt. Undrar om det kräver en djupare analys?

Och vattenbaljan som skulle tömmas.....jag hann inte.......Två nya vinterdäck har vi i alla fall införskaffat, dom andra 2 får rulla en säsong till. Tyvärr hann vi inte innan snön och halkan kom.....
Men kanske i helgen.


2010-10-22
 09:49:33

Snö och -12,1°

Ja det är väl bara att konstatera jag hann inte i år heller.....
Har en kruka med taklök som skulle ha fått komma ner i jorden, men men.... Tänder inte på tanken att försöka gräva ett hål åt den. Hade ju hoppats att detta bara skulle vara ett skrämskott och att man skulle få lite mer tid på sig. Men det är väl bara att acceptera faktum, det är vinter nu i Banjobältet.Ja, så här ser det ut hemma hos oss, och kallt så det räcker till är det. Ghosty gillar snön i alla fall. Men vi måste skaffa en dress åt henne, hon är ju så naken på magen, det lilla livet.Krokodil med krokodil.....
Powernap med sin kära krokodil. Krokodilen är inte en leksak, utan ett gosedjur som hon hämtar när hon ska sova, älsklingen.

Och jag har faktiskt fått lite gjort på morgonen. Duschat med ena benet utanför badkaret (nöden har ingen lag), hängt tvätt och satt igång nytt, plockat ur diskstället (suck), diskat och skrubbat av diskbänken. Nu väntar jag på att Ghosty ska vakna. Tänkte passa på att gå med soporna (innan fåglarna drar ut allt) och till postlådan med ett brev till grannen. Eftersom man måste kränga på sig så mycket kläder är det lika bra att göra två flugor på smällen så att säga.....Så ful är jag idag...... (minen dock medveten)
2010-10-20
 11:37:00

Lite kloka ord på vägen

HUR IMPONERAR MAN PÅ EN KVINNA? 
Ge henne vin, överraska henne, ring henne, ge henne komplimanger, krama henne, håll om henne, le åt henne, skratta med henne, gråt med henne, kela med henne, köp blommor åt henne, skriv kärleksbrev till henne, lyssna på henne.

HUR IMPONERAR MAN PÅ EN MAN?
Kom naken. Ta med öl.


2010-10-20
 09:21:22

Trött, dåligt samvete, kallt, snö och ont.......

Med denna negativa inledning är det frågan om man skulle skriva något överhuvudtaget......


Detta är i alla fall vad som mötte oss i morse......SNÖ!!!!! Vinterdäck???? Borde ha haft......Ghosty tycker att snön är lite konstig........Lite konstigt på tassarna.Och kallt på nosen......
2010-10-19
 07:17:39

Nere i skoskaften.....

Lycka är överskattat...man får vara jävligt nöjd om man är glad då och då.....

2010-10-18
 19:47:43

Läkarbesök igen.....

Trodde jag skulle stå på benen nu, men icke.
Infektionen har blivit värre, rödare och ondare samt feber.
Nu har dom skurit bort allt fullt svart, höjt och förlängt pencillindosen.....nu måste det väl bli bra.
Läkaren rekommenderade mig att vara hemma några dagar. Han fattade inte varför jag envisades med att jobba....men det gör jag. Har redan varit sjukskriven och det tär på plånboken. När jag talar om för den att jag blir hemma någon dag, åtminstone till febern gett med sig, så tar den väl livet av sig.
Återbesök i slutet av veckan om det inte blir nån förändring.

Annars är det väl mest som vanligt här. Kallt, så in i norden. Vinterdäck är nog ett måste snart. Halkigt och dant när vi ska iväg. Imorgon åker ju Ronny ensam, så jag hoppas att han kör lugnt. Han får ju göra mitt jobb igen....fan och golvvård ska han köra i helgen också. Fattar inte hur karl'n ska orka.

Nu ska jag titta på TV.


2010-10-18
 19:10:58

Skriver om.....många av bilderna är borta.....Veckan som gått....försök till summering....

Vad har hänt och vad har inte hänt? Egentligen har det väl inte hänt så baskade mycket. Det har mest flutit på av sig själv, i något slags vakuum.

Om vi nu gör en liten tillbaka blick....

Förra lördagen fick jag då äntligen in alla kryddor.....vilket borde varit gjort för länge sedan.
KryddhögFyllde hela köksbordet. Det var lika bra att plocka in allt innan det blev mörkt och ännu kallare, så fick jag sortera inne.
Sagt och gjort.Första knoppbrädan klar, den med de mindre buketterna.Och så den andra, med de lite större buketterna.
Var så nöjd när det äntligen var gjort och det doftade kryddor i hela huset.
Eftermiddagen avslutades med friterad fisk, friterade grönsaker och ris.

Söndag blev det en tur till skogen med hundarna och lite fotografering.
Rönn i full höstskrud.
Samma rönn, men från andra sidan.
Ghosty, Bono och Lellen in action.Ghosty myser  med husse.

Sedan höstade vi in nästan allt ute. Kändes så skönt att få undan. Nu är det bara trädgårdsmöblerna kvar.
Innan sänggåendet var ett faktum, hann jag också sy en madrass till Ghostys bilbur.
Ghostys madrass.

Måndag tillbaka på jobbet med blandade känslor. Var ute i skogen med hundarna på lunchen. Det var skönt. Och dessutom blev det en fin kantarellskörd.
Måndagens skörd. Plockade även tisdag, men dessa gav vi bort det mesta av. Man ska ju dela med sig.

Onsdag var vi också ute. Men nu har mitte ben börjat stöka riktigt.
Onsdagens skörd.

Har börjat inse att jag måste gå till doktorn med mitt 3 veckor gamla sår, som nu börjat bli riktigt infekterat. Benet svullet och rött, har dessutom feber. Ont, ont ont. Kan inte ha arbetskängorna stängda på eftermiddagen.

Torsdag, jobbar, men får även en tid på vårdcentralen. Läkaren säger att det är en elak sekundär infektion. Jag får Heracillin, 3 tabletter dagligen i 10 dagar.

Fredag, jätte ont. Hade det inte varit sånt manskapsbortfall på jobbet skulle jag ha varit hemma. Det är dessutom inte speciellt trevligt på jobbet nu. Elaka påhopp, lögner och tjafs. Det är INTE ner hos polisen utan inne på Samhall, där man ju (tyvärr) måste börja och sluta dagen.
Överlevde dock dagen. Min sammandrabbning med vårdcentralen för att få medicin utskriven som jag redan har i min lista går jag inte närmare in på, men jag kan säga; Lägg ner vårdcentralen! Vad ska vi med den till?

Lördag. Gjorde faktiskt inte så mycket mer än handlade, tvättade, diskade och vattnade blommor, Benet vill liksom inte följa med som det ska.

Och idag söndag.....har väl inte hänt så mycket. Lite låg efter en natt med dålig sömn. Och nu sitter man här med den vanliga kräksjukan över att det är måndag imorgon.
Måste få på vinterdäck till veckan, då det är snorhalt ute......Där kom det, MÅSTE. Förbaskade måsten.
Nu sitter jag i alla fall här och undrar varför inte pencillinet har tagit än....OK jag vet, det är bara 4.e dagen, men ändå...
Avslutar med några söndagsbilder.Resterna av ett träd.
Gänget på promenad antar att Oliver står bakom kameran.GhostyFårhuset.Vår trädgårdsmöbel, tillverkad 1932.Beware of the dog.

Nu blir det en tur i duschen, med ena benet utanför och sedan sängen. Blir så jäkla trött av pencillinet.
Vi hörs.
2010-10-16
 19:21:28

Djävulskt ont....

Hade tänkt lägge in lite bilder och skriva om den gångna veckan.....men jag har så jävla onte att inget känns roligt. Blir en painkiller och tidigt i säng. Det här pencillinet gör ju en så trött att det inte är sant.
Så är det stökigt som fan på jobbet. Lögner, bråk och tjafs. Vet inte vad som har flugit i vissa. Och folk som man har jobbat bredvid pratar skit om en, och då mest lögner.


Åt helvete med benet, åt helvete med jobbet och framförallt åt helvete med vissa arbetskamrater.
2010-10-13
 22:11:30

Fattas bara det.....Nu har jag fått feber också........
2010-10-11
 22:27:29

Tillbaka på ruta ett.....Känns sååååååå bra att vara i jobb igen.......NOT
 Nu blir det lopplådan, så man orkar med morgondagen också.
2010-10-08
 11:35:47

Koskräck.....


2010-10-07
 23:26:19

Det blir aldrig som man tänkt.....

Hade tänkt skriva ner några rader.....men klockan sprang ifrån mig eller hur det gick till. Nu är klockan i alla fall 23.15 och det är hög tid att tränga sig ner bland alla hundar och i bästa fall få en liten del av kudden och en bit täcke.
Gruvar mig så för att börja jobba. Inte jobbet i sig, men allt surr och skitsnack. Tydligen har jag varit måltavla för diverse skitsnack när jag varit hemma. Men det ska vi sätta stoppa för på måndag. Kaninte dölja att det lilla spektaklet roar mig.

Fick ett intressant mail från Lone/studiefrämjandet;

Vad är självkänsla?
Varför bryr jag mig så mycket om vad andra tycker?
Hur man vara så dum?
Varför mobbar eller mobbas någon?
Varför är jag aldrig nöjd med mig själv?
Detta är några av de frågor vi tar upp. 

Låter nästan som nånting man skulle hoppa på. Ska klura på det.

     


                            
                                                                Nu gott folk väntar lopplådan!
2010-10-06
 14:21:17

Kall som is......Så kallt är det ute......och så lite roligt med Anders Glenmark....vi har varit på samma fest 3 gånger....
2010-10-06
 10:33:16

Vem är glåpapan i vårt badrum........?

Raglade upp imorse, tröttare än vanligt....blinkar och tittar i spegeln.....där var hon......något fruktansvärt som smugit sig in här i natt. Och det värsta av allt, efter en dusch är hon fortfarande kvar....*Suck*
Efter rastning av Ghosty, disk och diverse annat plock är hon fortfarande kvar....

                                                 

Grått och mulet ute, regn och blåst men trotr detta +9,7°. Känns dock som det skulle vara kallgrader.
Fick dock gå in och hämta kameran, när jag konstaterade att allt har inte kapitulerat för den kommande vintern ännu.Bergsklinten gör tappra försök att blomma en andra gång.Höstrudbeckian har på långa vägar inte givit upp ännu.Även Sommarlysingen kör en runda till.Och den vita blåklockan.....? Heter det inte vitklocka då?Sista jordgubben skördade jag faktiskt igår......så där kan man väl säga att säsongen är över.

Lellen och Bono lite piggare idag. Dom fick Proviva blåbärsdryck och naturell yoghurt igår. Efter många funderingar kom vi fram till att det måste bero på vattenpölen dom drack ur när vi var ute i skogen. Ghosty drack ju inte av det vattnet och hon blev ju heller inte dålig. Besvärligt när djuren inte mår bra.
Och detta får mig osökt att fundera om man kan bli anmält för vanskötsel av djur när fiskarna i akvariet inte har det så bra? Skulle ha behövt göra ren akvariet...... har blivit för mycket växter i det, dessutom ser det inte så fräscht ut. Men det är alldeles för tungt att göra själv......säger vi väl, och hoppas att den förklaringen håller....

Nu börjar Ghosty sträcka på sig efter sin powernap, så det är väl bara att börja klä på sig, för en ny runda ute i det underbara (not) vädret....
2010-10-05
 09:57:49

Jag säger upp mig som hundägare.....ska börja samla på porslinfigurer.....

Det började så käckt redan igår.....Lelle och Bono avlöste varandra med att spy inne.....den förstnämnde spydde även i sängen och i soffan. Avslutade med att skita inne också. Vet inte vad dom fick i sig under skogspromenaden? Ghosty är då ok (med undantag för diverse tapetbitar i skiten....)
Fick bädda rent innan vi la oss igår, (vilket i och för sig aldrig är fel) byta täcken, ja allt.....men klockan 22.30....nja kanske inte världens hit.
Hur som helst var jag upp på toaletten i natt.....och kliver i världens spya. Tvätta fötterna, spola av mattan och ner i tvättstugan med den. Upp och försöka somna om, vilket kanske med facit i hand var synd att jag gjorde.
Vaknade med tapetbitar i hela sängen........Vad säger man?GHOSTY!!!!!!!

Ronny var jätte trött imorse, vilket i och för sig jag också var. Tycker så synd om honom. Han kommer att gå på knäna. Vi måste ha den sjukaste städdgruppen i Sverige (säger jag som är hemma och sjukskriven). Hur som helst samlade ihop alla bitar av tapeten, skakade av och bäddade. Har ju tänkt tapetsera om, men inte förrän nästa år....
Går ut med Ghosty, ensam med henne eftersom dom andra två varit ute. Tror inte min ögonen när jag kommer in..... Lelle sitter och skiter på rena mattan och har även spytt på den. Jag tänkte bara att nu säger jag upp mig som hundägare......porslinsfigurer verkar mer lockande.
Det ska fan va förkyld och sjuk.....men och andra sidan så är jag så täppt i näsan, så jag känner inte av eländet så mycket.


2010-10-04
 10:02:23

Flashback, fredag.....

Har åkt på en megaförkylning......näsan rinner och har onte i halsen och öronen. Känns bara så blä. Tack och lov är jag sjukskriven några dagar till.....

I fredags var jag ju på begravning. Det var en vacker begravning, fast allt kändes overkligt på något vis.
Gjorde en egen handbukett, av höstens sista blommor.


Handbukett av rosor, pepparmynta, ananasmynta och sparris.Hela fredagen låg dimman oerhört tät över Moforsen. Jag skjutsade ju in Ronny på morgon, eftersom jag behövde bilen.
Så här såg det ut hela dagen.


Mulet, dimmigt.Nu är det verkligen höst.....fast vi är ju inne i oktober....