2013-04-09
11:39:00
11:39:00
Matpaj med variation
Denna med rökt lax, machesallad, pepparrotsost och äggstanning.
Denna med salami, broccoli, blomkål och äggstannig.
Pajdeg
Räcker till 2 pajskal, eller en paj med lock
2 hg smör (rumstempererat)
4 dl vetemjöl
1½ dl solrosfrön (kan uteslutas)
5 msk kallt vatten
½ tsk ättiksprit
1 tsk salt
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
Mjöl till utkavling
Pensla med äggula om du har gjort en paj med lock och nagga med en gaffel
Gräddas i 225° tills äggstanning stelnat eller locket fått färg
Äggstanning
4 ägg
1 dl grädde/mjölk
salt och peppar
Men man kan även göra den utan äggstanning.
Man kan varava rökt skinka och skivade ost.
eller
Helgens stekrester (hackat i bitar)
lök
steksås
eller
Tacokryddad köttfärs
Paprika
Riven ost
Dessa 3 pajer passar bäst med lock.
Man kan även förgrädda pajskalet
Låta det kallna och fylla med en god röra,
tonfisk eller räkor eller gravad lax.
Variationer finns i all oändlighet.
sivan
Vad mumsigt det ser ut Blir sugen på att göra paj själv.KRAAAM.
Svar:
Annalena
sandra
Här fanns mycket go'saker! Nog för att det är karln u huset som står för den största delen av matlagning...meeen jag kan ju försöka briljera någon gång! Gärna fler middagstips härifrån :)