2013-04-09
 11:39:00

Matpaj med variation

Denna med rökt lax, machesallad, pepparrotsost och äggstanning.
Denna med salami, broccoli, blomkål och äggstannig.
 
Pajdeg
Räcker till 2 pajskal, eller en paj med lock
2 hg smör (rumstempererat)
4 dl vetemjöl
1½ dl solrosfrön (kan uteslutas)
5 msk kallt vatten
½ tsk ättiksprit
1 tsk salt
1 tsk bakpulver (kan uteslutas)
Mjöl till utkavling
Pensla med äggula om du har gjort en paj med lock och nagga med en gaffel
Gräddas i 225° tills äggstanning stelnat eller locket fått färg
 
Äggstanning
4 ägg
1 dl grädde/mjölk
salt och peppar
 
Men man kan även göra den utan äggstanning.
Man kan varava rökt skinka och skivade ost.
eller
Helgens stekrester (hackat i bitar)
lök
steksås
eller
Tacokryddad köttfärs
Paprika
Riven ost
 
Dessa 3 pajer passar bäst med lock.
 
Man kan även förgrädda pajskalet
Låta det kallna och fylla med en god röra,
tonfisk eller räkor eller gravad lax.
 
Variationer finns i all oändlighet.
 
 
 


sivan
PUBLICERAT: 2013-04-09, 15:03:28

Vad mumsigt det ser ut Blir sugen på att göra paj själv.KRAAAM.

Svar: Tack Sivan! Ja, inspiration flödar mer när kassan är skral. Det blir som en sport att göra omväxlande mat för en billig penning. Broccolin och blomkålen var rester från lördagen.Kram
Annalena




sandra
PUBLICERAT: 2014-02-04, 14:00:11 | URL: http://sandramittilivet.bloggplatsen.se

Här fanns mycket go'saker! Nog för att det är karln u huset som står för den största delen av matlagning...meeen jag kan ju försöka briljera någon gång! Gärna fler middagstips härifrån :)







« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P