2014-09-15
 12:32:00

Wake up call - tid för eftertanke..

Dricker kaffe och läser valresultat. Inte för att det på något sätt var oväntat, om man nu följt mätningar hit och dit.
Trots allt, oavsett om man röstade höger eller vänster, så tycker jag att man måste reflektera över SD:s framgång.
Jag vägrar att tro att alla som röstade på SD är rasister. Men är det inte dags för våra så kallade etablerade partier att undra över SD:s framgång?
Vilka frågor har lyfts i valrörelsen? Är det något som berör mig till fullo?
Sverige har under en lång tid nu fått en grupp som tappat tron på politiker, långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna, utförsäkrade, många har fått det mycket sämre ekonomiskt mm.
Vad gör man när man har tappat tron på systemet? Jo, man söker sig till andra, lite extrema partier i hopp om att få en förändring. Tror i hög grad att många har tappat framtidstron och dom etablerade partierna har inte lyckats fånga upp dem, ej heller drivit en politik där deras frågor varit viktiga. För många nya SD-anhängare är kraftfulla åtgärder för arbetslöshet, vård, skola, utförsäkring viktiga frågor, tyvärr så ska ju den ekonomiska biten lösas på något vis och i SD:s poliktik finns pengarna i asylinvandringen Men som utstängd från stora delar av samhället då, tänker du på allt detta? Tror bara att många vill ha ett drägligare liv.
Våra partier har ett stort ansvar nu att förändra det dom har missat. Folk är inte idioter för att dom röstat på SD (inte alla i alla fall), men många ser ett hopp om förändring. Detta är ett underbetyg för våra folkvalda poliker, oavsett parti. Det löser ingenting genom att bojkotta SD, snarare tvärtom. Det är kanske dags att lyfta upp vissa frågor och ha en debatt om det. Vem trodde att nationalsocialisterna/nazisterna skulle få sådan stor makt? Man skrattade åt Hitler och kallade honom "den österrikeske korpralen". Få tog deras politik på allvar och diskussionerna inte så många, förrän det var för sent. Man kan inte ignorera ideologier, bara för att de är obekväma, man kan heller inte gömma sig bakom att alla är rastister och vi ska inte föra någon diskussion med dessa. I det fördolda gror det. Det måste få komma fram, då först kan vi bemöta det.
Låt detta bli ett wake up call.

Nej, jag röstade inte på SD. Jag följde mina ideologier, där är jag stabil.
 





« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P