2013-04-09
 11:04:00

LCHF Lasagne på mitt vis.

 
Lasagne
 
3 medelstora sqaush eller aubergin. 
(Jag använde 2 squash och en aubergin)
600-800 g köttfärs
1 hackad lök, medelstor
1 chili, valfri styrka
2 vitlöksklyftor, pressade
I burk konserverade tomater
1 dl ketchup
1 dl skivade oliver svarta eller gröna
(kan uteslutas eller ersättas med skivade champinjoner)
2 msk rökt paprika pulver
salt
peppar 
olivolja
 
Skiva squash och aubergin i 1 cm stora skivor.
Lägg i ett durkslag och slå rikligt med salt över.
Vänd runt då och då och låt ligga ca 15 min.
Skölj snabb av skivorna och låt dem ligga på ett hushållpapper.
Hjälp till att badda torrt.
 
Häll olivolja i en stekpanna, lägg i den hackade chilin och pressade vitlöken.
Värm upp, men låt den inte brännas.
Tillsätt den hackade löken och köttfärsen.
Salta, peppra och strö över paprikapulvret.
När köttfärsen är stekt, tillsätt krossad tomat, ketchup och ev oliver.
Låt det få ett uppkok. Dra åt sidan.
 
Häll olivolja i en anna stekpanna hetta upp och stek squash-auberginskivorna på bägge sidor.
Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg hälften av skivorna i botten på en form,
häll köttfärssåsen över och täck med resten av squash/auberginen.
Strö över 2 dl riven ost.
Grädda i ugn 225° tills osten har fått färg.
 
Klart att äta.
Jag serverar sallad med rostade solrosfrön och fetaost till.
Och för dom som äter bröd, så passar det också till.
 





« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P