2015-01-15
15:41:12
15:41:12
Enkel tonfisksallad
Ibland när inte orken riktigt räcker till, kan det vara skönt att ta till lite konserver.
1 litet huvud isbergssallad
4 tomater
½ gurka
1 paprika
1 burk gröna oliver
1 burk majs
1 burk sparris
2 burkar tinfisk
Jag hade även i en burk rökta musslor
Dressing
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1 tsk curry
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk ketchup
1 nypa peppar
Brödet är lite överbliven formfranska, som jag ringlade olivaolja på, kryddade med italiensk salladskrydda.
In i ugnen i 225° några minuter.
Till det hårdkokta ägg, som jag delade i halvor.
Blir det sallad kvar och den ska sparas. Häll den i ett durkslag och låt stå några mminuter, så blir den inte så blöt dagen därpå. (Gubben fick med sig i en matlåda).
Smaklig måltid.
sandra.N
Denna information och inspiration är toppen!
Som du säger, när tid och ork tryter :)