2014-04-25
 09:47:00

Utanförskap....

...eller kampen om ett liv.
Enligt Wikipedia;
"Utanförskap, utslagning eller marginalisering innebär att en individ eller grupp befinner sig utanför och känner sig vara utestängda från en gemenskap, exempelvis ett hem eller ett folk, dess arbetsliv, kulturliv eller samhällsliv."
 
Visst kan man välja att stå utanför vissa saker, men då är ju det de egna valet. Jag är själv udda, vilket jag har valt att måna om. Men när man blir utanför, utan att själv har valt det är det svårt. Jag anser att vårt samhälle idag blundar för untanförskap. Orsakerna kan vara många likaså anledningen till utanförskapet. Vem bestämmer vilken som inte passar in? Vem ger andra rätt att klassa ned en människa?
 
Jag har gjort en lång resa, snart två år nu, och jag kan inte säga att jag ser någon lösning. Läget är lika som det var från början, bara det att jag är i sämre skick nu.
Det har tagit hårt att stå utanför, inte få några förklaringar, baktalas och utan möjlighet att försvara sig. Det borde inte få vara så här och framförallt inte från det håll det kommer ifrån.
 
Hur ska man någonsin kunna komma tillbaka, när man aldrig för lugn? Hur ska man kunna lita på någon efter detta? Vart är samhället på väg? Var finns empatin? Alla tomma ord om att utanförskap inte ska få förkomma? Varför? Varför? Varför?
 
Idag har jag ett i raden nytt möte. Jag har för länge sedan tappat räkningen på hur många, och än mer tilltron på att något ska förändras.
Hoppas verkligen att jag har fel.
 (Bild lånad från internet)


Anonym
PUBLICERAT: 2014-04-25, 15:26:47

Stå på dig




Björn Eriksson
PUBLICERAT: 2014-04-25, 22:17:27 | URL: http://miulew.org/

Fint skrivet!! Fast oj,oj så jobbigt! Har ibland funderat kring vad som är utanför och innanför, var finns "centret". Är ju själv en person som kanske inte har direkt supervanliga intressen - är ju en ljudnörd av stora mått. Älskar ljud och musik! Vi är bra som vi är, vi som inte gör supervanliga grejer... som är vad då? Vad gör en "vanlig människa"? Jag vet faktiskt inte...! Tycker ingen annan borde ha rätt att säga åt nån annan hur den ska/bör vara för att passa in i nån slags norm. Tids nog så kommer de som klankar ner på andra att komma till nån slags återvändsgränd. Tror jag. Förändring kommer väl nästan alltid inifrån, tänker jag också.




Ulla
PUBLICERAT: 2014-04-26, 15:20:42

Jag tror på karma gumman, what goes around comes around.. Och då kommer du att få den belöning du förtjänar <3 Och "de andra", ja dom får passa sej jäkligt noga .... kramen gumman <3 <3




Thomas Lundberg
PUBLICERAT: 2014-04-27, 17:04:22 | URL: http://xn--tillfrskap-icb.blogspot.se

Begreppet och ordet "utanförskap" är ett skitord - http://utanförskap.blogspot.se

Glöm det avskrädesordet.

Lev och Må Bra med Tillförskap istället - http://tillförskap.blogspot.se







« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P