2013-04-08
 09:53:00

Rest blev fest (Rostbiffssallad)

Tyvärr saknar jag foto på den sallad. Den gick åt så fort, så när jag insåg att den blev bra, fanns det inget kvar.
Och det är väl ett bra betyg i sig.
 
Restsallad 
(Denna räcker till 3-4 personer. Och är nästan ännu godare dagen därpå).
Stekrest, tjälknöl eller rostbiff, ca 300-400 g
Kokt kall potatis ca 8 st medelstora
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonäs
2-3 msk finhackad lök
2-3 msk senap
1 msk socker
1 tsk salt
krossad svartpeppar efter smak
2 msk finhackad ättiksgurka (kan uteslutas)
2 msk kapris (kan uteslutas)
 
Blanda yoghurt och majonäs.
Vänd ner alla ingredienser utom köttet och potatisen.
Smaka av och krydda på mer om det behövs.
Jag föredrar ju potatis kokat med skal (smaksak) och då måste den ju skalas
innan den ska vändas ner  i salladen
Skär kött och potatis i lika stora kuber, runt en dryg cm
(jag använde alltså kött i bit).
Vänd ner kött- och potatiskuber i youghurtblandningen
Låt stå kallt ett tag.
 
Avnjut med en grösallad till, eller gör en tunnbrödsrulle med denna sallad
som fyllning.
 
Smaklig spis





« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P