2012-05-05
 09:16:44

Sorry, men du är inte min vän längre.......

.....här kan jag faktiskt skrika ut min ångest. Ingen är tvingad att läsa min blogg
och jag är inte tvingad att publicera några kommentarer alls om jag inte vill.

Som det kändes hade jag tänkt lägga ner bloggandet, men då så många bett mig fortsätta och dessutom använda bloggen att skriva av mig i så
AprilSus
jag tog dig på orden. Tack vännen.

Jag vet att jag tjatat om inbrottet till leda (på Fb) och även fått mycket skit för det. Men det är vi sådana tillfällen man också inser vilka som är vänner på riktigt.
Jag kan ju säga rätt av att det finns ett antal på Fb och i närheten som jag överhuvudtaget inte kommer att vilja ha att göra med. Bara jag har ork så kommer jag att plocka bort dem från min vänlista.

Inbrottet i sig är väl kanske inte vad många anser en sak att helt tappa fotfästet för. Men i det läget vi befinner oss i så blev det droppen.
Det är ingen hemlighet att vi ligger fruktansvärt back ekonomiskt efter alla bilreparationer (drygt 17.000 kronor) samt min sjukskrivning vid fotoperationen.
Som grädde på moset, så har jag fått en lönesänkning, samt nedflyttning i löneklass, vilket då också har stängt alla dörrar för mer i tillägg för avancerade uppgifter.
Ronnys ohälsa och arbetsbelastning är också nåt jag ororar mig mycket för. Är jätte rädd att något ska hända.... han är liksom i den åldern.
Tillråga på allt då förlusten av däck och fälgar (mina älskade bling bling). Värdet av däck och fälgar överskrider värdet på bilen x 3.
Från försäkringsbolaget kommer vi inte att få mycket.....när det nu betalas ut.
Kommer inte ens att täcka 4 standarddäck. Och då ska vi ha tag i några fälgar också.
Även om vi nu går på enklaste enkla, med en smal standardfälg och de enklaste däcken vi får ha på bilen, så hamnar kostnaden på runt 6000 kronor.
Och vi har inte ens 100 kronor att lägga på detta.

Så till alla ni som nu tyckt att jag har överreagerat säger jag bara DRA ÅT HELVETE!!
Hoppas ni får uppleva det samma en dag.

Så är det en till sak också som är väldigt jobbigt....
Är helt övertygad om att personerna som är inblandade i stölden är bybor. Ingen annan hade vetskap om däck och fälgar, samt att inget annat stals, trots att det fanns mycket i garaget att ta. Andra däck, gräsklippare, verktyg och maskiner. Grannarna har inte blivit av med nåt annat än bensin, trots att det är samma garage.
Det var bara våra däck och fälgar.
Så några som man känner, säkert ganska väl är tjuvar.
Kommer inte att lita på någon här i "Resele tattarbyggd" längre.
Funderar allvarligt på att flytta härifrån.
Har inte sovit en hel natt sedan den första maj och orkar inte med det här längre.
Varje morgon och arbetsdag är ett helvete och så illa ska inte ens jag behöva ha det.




Maud
PUBLICERAT: 2012-05-05, 09:26:49

Förstår hur du känner det efter inbrottet, många styrkekramar från mig




Carina ~ P h ♥ t o g r a p h y & d o g t a i l s
PUBLICERAT: 2012-05-05, 09:29:58 | URL: http://elladora.blogg.se/

Som jag sa i en tidigare kommentar så är det mest troligt att det är någon som känner till att just NI hade dessa fälgar och däck i garaget, hur skulle dom annars veta? Om jag inte missminner mig så är det ett slutet garage som man inte kan se in i, korrekt? Sen åker det ju ibland runt lite skumma folk i området..iallafall när vi varit och hälsat på hos er.



Sen det här med att ta bort sk vänner från facebook för att dom tycker ena si eller så - visst kan man göra det men samtidigt så får man ju respektera deras åsikter även om dom inte går i ens egen tankesätt.



Tror dom flesta förstår att det är jobbig period både du och Ronny måste genomgå och att däckstölden var droppen som fick bägaren att rinna över.



JAG hoppas verkligen att du snart mår bättre, och att det löser sig med däcken.. har ni kollat på bythjul.com ? Där kan man ju göra avbetalning på däcken...



Sköt om dig gumman, och FÖRSÖK att inte grubbla för mycket på det som hänt, utan försök se framåt.



Kram.




Elsa
PUBLICERAT: 2012-05-05, 09:32:49 | URL: http://elsaspysselrum.blogspot.se/

Förstår dig fullt ut...har själv varit i samma ekonomiska sits :-( så händer det något så rinner bägaren över o man orkar inte längre! Hoppas det blir bättre snart för dig o din familj ! Styrkekramar till dig /Elsa




lena
PUBLICERAT: 2012-05-05, 10:02:13

Tänkte skicka dig lite support och stöd. Gör vad du känner blir bäst för dig och skit i andra. De riktiga vännerna finns kvar om du behöver dem och de andra var inget att ha från början. Tusen. Styrke kramar.




Bettan
PUBLICERAT: 2012-05-05, 10:02:36 | URL: http://Storbettan.bloggplatsen.se

Men oj, detta hade gått mig totalt förbi. Fy vad otäckt!

Hoppas allt löser sig för dig och er.

Kram




Carina ~ P h ♥ t o g r a p h y & d o g t a i l s
PUBLICERAT: 2012-05-05, 10:07:27 | URL: http://elladora.blogg.se/

Ett litet tillägg på min tidigare kommentar -



hade du skrivit detta inlägg lite tidigare så tror jag att många av dina vänner hade haft en annan förståelse för eran situation, som det var nu så tror jag att många bara såg dina inlägg om däcken och ansåg att det var "ett jäkla tjöt" om detta men inte alls såg att det fanns mer bakom dina inlägg. Naturligtvis fanns det mer bakom, men inte alla ser detta...utan måste få det slängt i ansiktet för att förstå..



Och att du är orolig över Ronny förstår jag fullt och fast, även jag är enormt orolig för hans välmående.



Sen är vi ju inte alltför långt borta ifall ni behöver ekonomisk hjälp, det är bara att ringa!



Puss & kram.




Annika
PUBLICERAT: 2012-05-05, 10:14:54 | URL: http://badtant.bloggo.nu

Men en stor kram till dig. Inte för att man blir rik av det. Men bara så att du förstår att vi är många som lider med dig. Att ha dålig ekonomi är fruktansvärt jobbigt. Nu har vi så jag är nöjd, men gudarna ska veta att det inte alltid varit så. Men så även oroa sig för hälsan. Det är ju ännu värre. Hoppas att din skyddssängel är med dig så det fixar sig. KRAM♥




Carina ~ P h ♥ t o g r a p h y & d o g t a i l s
PUBLICERAT: 2012-05-05, 11:00:51 | URL: http://elladora.blogg.se/

Re: Min egen åsikt om just FB är att man ALDRIG skall dela mer än man vill... det finns alltid en risk med att man får skit för det man skriver om.. tyvärr!



Puss kära svägerska :love:




Katarina-Cinnamon
PUBLICERAT: 2012-05-05, 11:26:47 | URL: http://www.ateljecinnamon.se

Förstår dig fullt och fast fortfarande, då du skrivit tidigare också på fejjan hur ni har haft det. Jag har skickat ett mail till dig också.

Stor styrkekram

Katarina




AprilSus
PUBLICERAT: 2012-05-05, 14:02:32 | URL: http://aprilsus.blogspot.com

Jag är jätte glad att du bestämt dig för att fortsätta! :) Att blogga om sånt som tynger en kan vara rena terapin. Att lägga locket på är aldrig bra...



Jag håller med din svägerska om att när man kortfattat skriver något på FB om hur man känner för stunden, så är det inte säkert att alla som läser dina ord uppfattar dem som du menade dem. Det blir en tolknings fråga och om man dessutom inte vet bakgrunden eller allt bakom liggande, så finns det stor chans att man blir miss förstådd av några. Det samma gäller även när man bloggar. Men som du själv säger, här väljer du ju själv vilka kommentarer du vill lägga ut på din blogg.



Det många inte förstår är att det är stor skillnad på att ha sämre med pengar någon gång då och då, än att leva med det månad ut och månad in, som sen övergår till år. Folk har svårt att förstå den inre stressen man ständig tampas med när man dagligen oroar sig för att få pengarna att räcka till det allra nödvändigaste.



Jag tycker inte alls att det är konstigt att du reagerar som du gjort efter inbrottet. Nu gäller det för dig att du hittar ett bra sätt att gå vidare, så att efter effekten inte förvärras. Gör det som får dig att må bra och om det är att "skrika" ut din frustation på FB eller på bloggen, så gör det. Om det inte hjälper sök hjälp och stöd.



Önskar av hela mitt hjärta att det ordnar sig till det bästa på något vis. Kunde jag hjälpa dig, så skulle jag med glädje göra det. Ekonomiskt har jag ingen möjlighet att bistå dig, men jag är en ganska god och tålmodig lyssnare och gott om tid har jag oftast. Av ståndet mellan oss är långt men via telefon eller Skype kan man komma ganska så nära. Vill du prata av dig så är det bara att du skickar mig ett meddelande på FB. Kom just på att jag har en oskarapad trisslott i plånboken! Brukar spara lotten ett tag, för att förlänga möjligheten till att jag "kanske" har lite mer pengar i den än jag tror. :rolleyes: Skulle turen vara med mig, så lovar jag att tänka på dig, gumman.



Önskar jag kunde krama om dig på riktigt, men jag hoppas du känner mina kramar ändå.

Puss & kram på dig, vännen! <3




sivan
PUBLICERAT: 2012-05-05, 17:05:14

Tycker inte alls det är konstigt hur du har reagerat på stölden. Hoppas ni kan komma över det, fast det tar tid. Lite kan vi bidra med om ni vill. Har tänkt mycket på er. Hur ska det gå om du ska operera den andra foten? Tur att ni har stöd av varandra. Var rädda om er. Kraaam.




Ulla
PUBLICERAT: 2012-05-06, 01:44:59

Hej gumman!

Självklart ska du få skriva av det allt jäkla skit du varit med om, hur skulle du annars orka?!?! Både du och Ronny måste börja tänka på er själva också!

Förstår att det är både en känslomässig och ekonomisk knäck med inbrottet och jag hoppas bara att ni kommer på vem som gjort det, men "dra inte blod på dina händer"! Skulle fullständigt AVSKY att behöva hälsa på dej i fängelset vet du ;) Men jag skulle göra det ändå <3 Om ni har tid, lust och ork kan ni väl titta in på en kaffe nån dag? Drar ju till Thailand 10/11 juni men är ju en stund kvar tills dess.. älskar dej gumman så var rädd om dej <3 kraaaaaamen




Carina ~ P h ♥ t o g r a p h y & d o g t a i l s
PUBLICERAT: 2012-05-06, 09:20:37 | URL: http://elladora.blogg.se/

RE:



Är det så att du vill ha något recept, är det bara att hojta till! :-d



lovar jag skall ta det lugnt :rolleyes:



Ha det bäst gumman :love:







« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P