2012-03-11
18:34:00
18:34:00
Marockansk gryta på mitt sätt
Gryta;
1-2 kg kyckling
4-6 tomater
2 paprikor
1 fänkål
3 gula lökar
4 morötter
2 dl svarta och gröna oliver
bladpersilja
1 chili (jag tog Habanero som är mycket stark)
1½ msk gurkmeja
1 msk koriander
1 msk spiskummin
2 tsk ingefära
6 vitlöksklyftor
lite timjan
1 dl tomatpuré
salt
olivolja
smör
Fräs den hackade chilin och 3 grovhackade vitlöksklyftor i olivolja.
Blanda i gurkmeja, koriander, spiskummin, ingefära och timjan.
Tillsätt en rejäl klick smör och dra kastrullen åt sidan.
Bryn kycklingen i stekpanna och salta.
Lägg kycklingdelarna i kastrullen och vänd runt.
Grovhacka alla grönsaker inklusive vitlöksklyftorna som är kvar och blanda i.
Tillsätt vatten.
Låt puttra på svag värme till kycklingen är riktigt mör.
Till detta serverade jag en lite pannkaka och turkisk youghurt.
Pannkaka;
1 dl vetemjöl
½ dl maizena mjöl
3 dl mjölk
2 ägg
lite salt
lite bakpulver
Jag gräddade pannkakorna i ett litet crêpesjärn.
Så ni som önskade receptet, här är det.