2012-08-11
 16:34:48

Samma gamla jag....men ändå inte....

 Panikångest.....smakar på ordet.....panikångest....jaha. Och???
Men visst är det skönt att få en diagnos. Vad av alla händelser som utlöste den vet jag inte, och det är allt nog sammantaget som hänt under ett par månader under våren. Våren har varit hemsk, utan att jag behöver gå in på alla detaljer.
Nu ska jag alltså lära mig att leva med den och framför allt lära mig att hantera den.....inte så enkelt, då det kommer vid det mest oväntade tillfällen. Har inte riktigt lyckats känna igen signalerna ännu, vilket resulterade i ett besök på akuten för 2 veckor sedan, då jag trodde att jag endera fått en hjärtinfarkt eller en hjärnblödning. Och jag kan tala om att det är på liv och död.
Att jag tar upp detta är inte på någon sätt försök till medlidande, utan detta är en förklaring för min beteendeförändring. Men om det är någon som har någon erfarenhet av detta så tar jag tacksamt emot råd och tips. Det är en helt ny situation för mig och det är jätte svårt att hantera.

"Panikångest eller paniksyndrom är en psykisk diagnos för en form av ångeststörningar, vilken återkommande ger oförutsedda panikattacker med hög ångestnivå. De psykiskt betingade attackerna uppkommer oberoende av situation och är därför oförutsedda, till skillnad från fobier vilka utlöses av vissa stimuli.

Panikångest yttrar sig som en plötslig ångestattack med hög grad av panik, oro, inadekvat rädsla eller nervositet, vilken vanligtvis bara varar någon minut. Vanlig ångest kan komma smygande och pågå en längre tid, men panikångest uppkommer mycket plötsligt, utan förvarning. Ångestattacken visar sig som andra ångeststörningar, med ett påslag av perifera nervsystemet, vilket kan ge palpitationer, darrningar, yrsel, svårigheter att andas (dyspné eller takypné), svettningar (hyperhidros), med mera, men de individuella variationerna är stora. Attacken går över när personen ger sig av från platsen där den utlösts. Efter attacken har personen en stark rädsla för att en liknande attack ska återkomma.

Personen kan på grund av dessa symtom plötsligt bli rädd för att dö, bli galen, eller förlora självkontrollen, detta trots att det inte finns någon objektiv grund för sådana rädslor, personen lever inte under hot eller i en fara. För att diagnosen ska ställas krävs att personen upplevt detta några gånger under några månader, och att attackerna inte, som vid fobier, uteslutande framkallas av särskilda stimuli.
Den höga ångestnivån kan leda till dissociation, depersonalisation och derealisation, det vill säga overklighetskänslor ifråga om omgivningen, sig själv eller vad som är verkligt."

Källa; http://sv.wikipedia.org/wiki/Panik%C3%A5ngest

Så om uppdateringarna i min blogg är glesa så vet ni vad det beror på.



Katarina-Cinnamon
PUBLICERAT: 2012-08-11, 23:00:35 | URL: http://cinnamons-art.blogspot.se/

<3 KRAM <3




Ulla
PUBLICERAT: 2012-08-12, 20:29:24

styrkekramar gumman <3<3







« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P